Борсатися, запечена з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Сама по собі камбала - дуже смачна риба, з мінімумом кісток. А якщо ще її якось незвично приготувати, можна пальчики облизати.
Дане блюдо, камбала з помідорами в духовці, дуже смачне. Помідори тільки підкреслюють смак риби. До цієї страви дуже добре підійде картопляне пюре. А можна рибку і так з'їсти без нічого.
- Борсатися - 500 грам
- Помідори - 300 грам
- Лимон, сік - 1/2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимиємо добре під проточною водою нашу рибку, чистий. Кожну тушку потрібно посолити, поперчити і добре побризкати соком лимона. Закрийте посуд кришкою і поставте в холодильник на 2-3 годину. Рибка трохи промаринуется і стане ще смачніше.
2. Тепер приготуємо помідори. Якщо ви не любите, коли потрапляє шкурка від помідорів, потримайте кілька секунд помідори в окропі. І тоді ви зможете легко почистити шкірку. Якщо ж немає, то промийте помідори і наріжте їх невеликими кубиками.
3. Приготуйте форму для запікання. Змастіть її трохи маслом. Дістаньте рибу з холодильника і викладіть її в форму.
4. На всю поверхню риби викладіть помідори і поставте форму в духовку. Духовку потрібно розігріти до 180 градусів. Наше блюдо буде випікатися 35 хвилин. Тепер дістаємо з духовки. Викладаємо рибку на тарілки і прикрашаємо колечком лимона.