Рецепт Борсатися, смажена у фритюрі фото

Борсатися, смажена у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Риба та морепродукти
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ніколи не чули, як шкварчить розігріте масло, не бачили, як покривається позолотою кляр на шматочках риби? Щоб помилуватися цією апетитною картиною, потрібно приготувати камбалу в клярі. Смачно!

Хочу поділитися з вами ще одним рибним блюдом, а саме - рецептом приготування камбали, смаженої у фритюрі. Така рибка підійде на стіл як до обіду, так і до вечері, стане гарною закускою для святкового столу. Рецепт надзвичайно простий, а рибка виходить хрусткою і ароматною.

  • Борсатися - 600 грам (філе)
  • Пиво - 175 мілілітрів
  • Борошно - 4 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Лимонний сік - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
  • Олія - 1 Склянка (для фритюру або соняшникова)
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 1
Рибне філе обробляємо на брусочки по 3 сантиметра шириною (для зручності). Збризгуємо лимонним соком, солимо і перчимо (я ще потерла трохи лимонної цедри). Даємо постояти хвилин 10. Потім викладаємо в пакет. У пакет також необхідно додати крохмаль, гарненько потрясіть, щоб риба вся їм покрилася.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 2
Готуємо кляр: змішуємо пиво, борошно і жовток до однорідної консистенції.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 3
Білок збиваємо до стійких піків і акуратно вводимо в тісто.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 4
Розігріваємо олію у фритюрі (можна в глибокій сковороді), обмакиваем шматочки риби в кляр, обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору на середньому вогні.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 5
Готово! Можна насолоджуватися смачною хрусткою рибкою

Схожі рецепти