Рецепт Борсатися, смажена у фритюрі фото

Борсатися, смажена у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Риба та морепродукти , Борсатися
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Ніколи не чули, як шкварчить розігріте масло, не бачили, як покривається позолотою кляр на шматочках риби? Щоб помилуватися цією апетитною картиною, потрібно приготувати камбалу в клярі. Смачно!

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами ще одним рибним блюдом, а саме - рецептом приготування камбали, смаженої у фритюрі. Така рибка підійде на стіл як до обіду, так і до вечері, стане гарною закускою для святкового столу. Рецепт надзвичайно простий, а рибка виходить хрусткою і ароматною.

  • Борсатися - 600 грам (філе)
  • Пиво - 175 мілілітрів
  • Борошно - 4 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Лимонний сік - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
  • Олія - 1 Склянка (для фритюру або соняшникова)
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 1
Рибне філе обробляємо на брусочки по 3 сантиметра шириною (для зручності). Збризгуємо лимонним соком, солимо і перчимо (я ще потерла трохи лимонної цедри). Даємо постояти хвилин 10. Потім викладаємо в пакет. У пакет також необхідно додати крохмаль, гарненько потрясіть, щоб риба вся їм покрилася.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 2
Готуємо кляр: змішуємо пиво, борошно і жовток до однорідної консистенції.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 3
Білок збиваємо до стійких піків і акуратно вводимо в тісто.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 4
Розігріваємо олію у фритюрі (можна в глибокій сковороді), обмакиваем шматочки риби в кляр, обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору на середньому вогні.
борсатися, смажена у фритюрі - фото крок 5
Готово! Можна насолоджуватися смачною хрусткою рибкою

Схожі рецепти