Борсатися, смажена у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не чули, як шкварчить розігріте масло, не бачили, як покривається позолотою кляр на шматочках риби? Щоб помилуватися цією апетитною картиною, потрібно приготувати камбалу в клярі. Смачно!
Хочу поділитися з вами ще одним рибним блюдом, а саме - рецептом приготування камбали, смаженої у фритюрі. Така рибка підійде на стіл як до обіду, так і до вечері, стане гарною закускою для святкового столу. Рецепт надзвичайно простий, а рибка виходить хрусткою і ароматною.
- Борсатися - 600 грам (філе)
- Пиво - 175 мілілітрів
- Борошно - 4 Ст. Ложки (з гіркою)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Олія - 1 Склянка (для фритюру або соняшникова)
Рибне філе обробляємо на брусочки по 3 сантиметра шириною (для зручності). Збризгуємо лимонним соком, солимо і перчимо (я ще потерла трохи лимонної цедри). Даємо постояти хвилин 10. Потім викладаємо в пакет. У пакет також необхідно додати крохмаль, гарненько потрясіть, щоб риба вся їм покрилася.
Готуємо кляр: змішуємо пиво, борошно і жовток до однорідної консистенції.
Білок збиваємо до стійких піків і акуратно вводимо в тісто.
Розігріваємо олію у фритюрі (можна в глибокій сковороді), обмакиваем шматочки риби в кляр, обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору на середньому вогні.
Готово! Можна насолоджуватися смачною хрусткою рибкою