Болгарський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг сподобається всім вашим близьким без винятку. А особливо він сподобається господарці: при приготуванні цього пирога використовується мінімум посуду і руки залишаються чистими. Пиріг дуже смачний!
Дуже смачний і соковитий пиріг для особливо зайнятих або для початківців господарок. Пиріг не може не сподобатися: він дуже смачний, з соковитою начинкою, яка просочує весь пиріг своїм ароматом. Рецепт приготування болгарського яблучного пирога перед вами, обов'язково спечіть такий пиріг, цей рецепт, як палочка-виручалочка, і ви не раз їм скористаєтеся.
- Яблука - 6 штук (середнього розміру)
- Манька - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Грецькі горіхи - 100 грам (по бажанню)
Насипаємо в миску борошно, цукор, манку і розпушувач. Все перемішуємо.
Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і натираємо на крупній тертці. Збризгуємо лимонним соком і перемішуємо.
На дно форми для випічки викладаємо пергамент, насипаємо стакан суміші з сухих інгредієнтів. Розрівнюємо.
Потім викладаємо третину натертих яблук, разравниваем. Потім знову суха суміш - яблука, суха суміш і верхній шар - яблука.
Волоські горіхи подрібнюємо, посипаємо ними майбутній пиріг.
Молоко доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим молоком пиріг. Протикаємо його в декількох місцях, щоб молоко розподілилося по всьому пирогу і дійшло до самого дна.
І ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 50.