Рецепт Болгарський яблучний пиріг фото

Болгарський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Горіхи
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей пиріг сподобається всім вашим близьким без винятку. А особливо він сподобається господарці: при приготуванні цього пирога використовується мінімум посуду і руки залишаються чистими. Пиріг дуже смачний!

Опис приготування:

Дуже смачний і соковитий пиріг для особливо зайнятих або для початківців господарок. Пиріг не може не сподобатися: він дуже смачний, з соковитою начинкою, яка просочує весь пиріг своїм ароматом. Рецепт приготування болгарського яблучного пирога перед вами, обов'язково спечіть такий пиріг, цей рецепт, як палочка-виручалочка, і ви не раз їм скористаєтеся.

  • Яблука - 6 штук (середнього розміру)
  • Манька - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
  • Грецькі горіхи - 100 грам (по бажанню)
болгарський яблучний пиріг - фото крок 1
Насипаємо в миску борошно, цукор, манку і розпушувач. Все перемішуємо.
болгарський яблучний пиріг - фото крок 2
Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і натираємо на крупній тертці. Збризгуємо лимонним соком і перемішуємо.
болгарський яблучний пиріг - фото крок 3
На дно форми для випічки викладаємо пергамент, насипаємо стакан суміші з сухих інгредієнтів. Розрівнюємо.
болгарський яблучний пиріг - фото крок 4
Потім викладаємо третину натертих яблук, разравниваем. Потім знову суха суміш - яблука, суха суміш і верхній шар - яблука.
болгарський яблучний пиріг - фото крок 5
Волоські горіхи подрібнюємо, посипаємо ними майбутній пиріг.
болгарський яблучний пиріг - фото крок 6
Молоко доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим молоком пиріг. Протикаємо його в декількох місцях, щоб молоко розподілилося по всьому пирогу і дійшло до самого дна.
болгарський яблучний пиріг - фото крок 7
І ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 50.

Схожі рецепти