Рецепт Біточки з підликовою фото

Біточки з підликовою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Биточки

Дуже ароматне і смачне блюдо, яке буквально тане в роті. Приготувати його не складе великих труднощів. Прикрасить собою навіть святковий стіл.

Біточки з підликовою, приготовані за цим простим рецептом, буквально тануть у роті. Готувати таке блюдо можна і на святковий стіл. У цьому випадку рекомендую подавати страву в красивій формі для запікання, полив підливою і протушкувати в духовці хвилин 15. На кожен день таке блюдо можна подавати з будь-яким гарніром - з рисом, картоплею або макаронами. Сподіваюся, що рецепт биточків з підливою увійде в ваше меню на довгі роки.

  • Фарш - 500 грам (краще взяти змішаний - яловичина + свинина)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершки або сметана - 150 мілілітрів (якщо ви хочете отримати побільше підливи - збільште кількість вершків)
  • Сіль - 0, 5-0, 75 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Масло рослинне для смаження - 150 мілілітрів
біточки з підликовою - фото крок 1
Чистимо і дрібно подрібнюємо цибулю.
біточки з підликовою - фото крок 2
Миємо й нарізаємо гриби. Підійдуть будь-які гриби. Я використовувала шампіньйони.
біточки з підликовою - фото крок 3
Сир нарізаємо на невеликі шматочки.
біточки з підликовою - фото крок 4
Для таких биточків мені найбільше подобається використовувати фарш зі свинини і яловичини. Додаємо в нього яйце, сіль, перець. Можна додати сухі трави для м'яса. Добре перемішуємо і відбиваємо фарш.
біточки з підликовою - фото крок 5
Формуємо биточки. Розділимо фарш на невеликі порції. З кожної порції робимо коржик, в серединку викладаємо нарізаний сир і загортаємо. Найкраще це робити мокрими руками. Слідкуйте, щоб сир був добре захований, інакше він може випливати при готуванні.
біточки з підликовою - фото крок 6
Смажимо биточки на середньому вогні. Обсмажуємо до утворення красивою скоринки.
біточки з підликовою - фото крок 7
Тепер приготуємо підливу. Для цього на рослинному маслі обсмажуємо гриби з цибулею. Злегка солимо і перчимо.
біточки з підликовою - фото крок 8
Коли гриби і цибулю обсмажити, доливаємо вершки або сметану. Тушкуємо буквально 5-7 хвилин. Готові битки укладаємо в форму для запікання і заливаємо зверху грибною підливою. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 30.

Схожі рецепти