Біточки з підликовою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ароматне і смачне блюдо, яке буквально тане в роті. Приготувати його не складе великих труднощів. Прикрасить собою навіть святковий стіл.
Біточки з підликовою, приготовані за цим простим рецептом, буквально тануть у роті. Готувати таке блюдо можна і на святковий стіл. У цьому випадку рекомендую подавати страву в красивій формі для запікання, полив підливою і протушкувати в духовці хвилин 15. На кожен день таке блюдо можна подавати з будь-яким гарніром - з рисом, картоплею або макаронами. Сподіваюся, що рецепт биточків з підливою увійде в ваше меню на довгі роки.
- Фарш - 500 грам (краще взяти змішаний - яловичина + свинина)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Гриби - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки або сметана - 150 мілілітрів (якщо ви хочете отримати побільше підливи - збільште кількість вершків)
- Сіль - 0, 5-0, 75 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне для смаження - 150 мілілітрів
Чистимо і дрібно подрібнюємо цибулю.
Миємо й нарізаємо гриби. Підійдуть будь-які гриби. Я використовувала шампіньйони.
Сир нарізаємо на невеликі шматочки.
Для таких биточків мені найбільше подобається використовувати фарш зі свинини і яловичини. Додаємо в нього яйце, сіль, перець. Можна додати сухі трави для м'яса. Добре перемішуємо і відбиваємо фарш.
Формуємо биточки. Розділимо фарш на невеликі порції. З кожної порції робимо коржик, в серединку викладаємо нарізаний сир і загортаємо. Найкраще це робити мокрими руками. Слідкуйте, щоб сир був добре захований, інакше він може випливати при готуванні.
Смажимо биточки на середньому вогні. Обсмажуємо до утворення красивою скоринки.
Тепер приготуємо підливу. Для цього на рослинному маслі обсмажуємо гриби з цибулею. Злегка солимо і перчимо.
Коли гриби і цибулю обсмажити, доливаємо вершки або сметану. Тушкуємо буквально 5-7 хвилин. Готові битки укладаємо в форму для запікання і заливаємо зверху грибною підливою. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 30.