Рецепт Биточки з печінки фото

Биточки з печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина, Печінка, Свиняча печінка
Страви без випічки, Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Биточки

Рецепт приготування биточків з печінки досить простий, а з огляду на безсумнівну користь печінки, це блюдо просто необхідно повторити вдома. Соковиті і м'які, вони буквально тануть у роті.

Це досить простий рецепт биточків з печінки, який можна використовувати також і для інших субпродуктів. До того ж, завдяки ретельної підготовки інгредієнтів, печінку можна використовувати абсолютно будь-яку - вона буде ніжна.

  • Печінка - 500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Гриби - 300 грам (по бажанню)
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
биточки з печінки - фото крок 1
1. Перший етап приготування - це обробка печінки. Її (в даному випадку використовується свиняча печінка) необхідно ретельно промити і нарізати середніми шматочками. Надіслати печінку в глибоку миску і залити холодним молоком. Залишити печінку вимочувати мінімум на 30 хвилин.
биточки з печінки - фото крок 2
2. Щоб биточки з печінки в домашніх умовах були соковитими і смачними, необхідно додати овочів. Цибулини і моркву очистити і нарізати великими шматочками.
биточки з печінки - фото крок 3
3. Ще цікавіше вийде смак, якщо додати гриби. Вони не є обов'язковим інгредієнтом, так що можна обійтися і без них.
биточки з печінки - фото крок 4
4. Вимочену в молоці печінку обсушити і разом з овочами пропустити через м'ясорубку. При бажанні можна зробити це в блендері.
биточки з печінки - фото крок 5
5. Готовий фарш посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції або трави (сушену або свіжу зелень). Вбити яйце і поступово всипати борошно, щоб згустити фарш. Ретельно перемішувати, щоб не утворилося грудочок.
биточки з печінки - фото крок 6
6. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Класичний рецепт биточків з печінки не передбачає панірування, так що фарш відразу викласти на сковороду з допомогою ложки. Обсмажити з двох сторін до появи скоринки. Потім викласти на паперовий рушник, промокнути і можна подавати до столу.

Схожі рецепти