Биточки з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування биточків з печінки досить простий, а з огляду на безсумнівну користь печінки, це блюдо просто необхідно повторити вдома. Соковиті і м'які, вони буквально тануть у роті.
Це досить простий рецепт биточків з печінки, який можна використовувати також і для інших субпродуктів. До того ж, завдяки ретельної підготовки інгредієнтів, печінку можна використовувати абсолютно будь-яку - вона буде ніжна.
- Печінка - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Гриби - 300 грам (по бажанню)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
1. Перший етап приготування - це обробка печінки. Її (в даному випадку використовується свиняча печінка) необхідно ретельно промити і нарізати середніми шматочками. Надіслати печінку в глибоку миску і залити холодним молоком. Залишити печінку вимочувати мінімум на 30 хвилин.
2. Щоб биточки з печінки в домашніх умовах були соковитими і смачними, необхідно додати овочів. Цибулини і моркву очистити і нарізати великими шматочками.
3. Ще цікавіше вийде смак, якщо додати гриби. Вони не є обов'язковим інгредієнтом, так що можна обійтися і без них.
4. Вимочену в молоці печінку обсушити і разом з овочами пропустити через м'ясорубку. При бажанні можна зробити це в блендері.
5. Готовий фарш посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції або трави (сушену або свіжу зелень). Вбити яйце і поступово всипати борошно, щоб згустити фарш. Ретельно перемішувати, щоб не утворилося грудочок.
6. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Класичний рецепт биточків з печінки не передбачає панірування, так що фарш відразу викласти на сковороду з допомогою ложки. Обсмажити з двох сторін до появи скоринки. Потім викласти на паперовий рушник, промокнути і можна подавати до столу.