Рецепт Биточки з сочевиці фото

Биточки з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Биточки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Виявляється з сочевиці можна не тільки кашу зварити, але і приготувати биточки, дуже смачне і ситне блюдо. І якщо вам цікаво, як зробити биточки з сочевиці, то зараз я розповім вам про це.

Опис приготування:

Рецепт приготування биточків з сочевиці, незважаючи на присутність у складі вершків, думаю, можна все-таки віднести до вегетаріанської кухні. Оскільки сочевиця це дуже ситний продукт, містить багато білка, то він здатний замінити в нашому раціоні м'ясо без шкоди для здоров'я. Втім, тим людям, хто їсть м'ясо, я також рекомендую такий простий рецепт биточків з сочевиці, тому що блюдо це не тільки дуже корисне, але і неймовірно смачне.

  • Сочевиця - 2/3 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець чилі - 0, 5-1 штуки
  • Вершки 35% - 1/2-2/3 склянки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Зелень свіжа - 30-40 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (чорний перець, куркума, koriandr)
  • Сіль - За смаком
биточки з сочевиці - фото крок 1
Для початку ми наливаємо в каструлю окріп і викладаємо в неї сочевицю, солимо воду і варимо сочевицю до повної готовності.
биточки з сочевиці - фото крок 2
Поки сочевиця вариться, ми чистимо овочі, нарізаємо цибулю кубиками, а морква трьом на крупній тертці.
биточки з сочевиці - фото крок 3
Подрібнюємо свіжу зелень і гострий перець.
биточки з сочевиці - фото крок 4
Коли чечевиця буде готова, її слід відкинути на друшляк. Далі ми розігріваємо на Скородом трохи рослинного масла і обсмажуємо на ньому морква і цибуля до золотистого кольору, насипаємо на сковороду борошно, ще пів хвилини страхуємо морква і цибуля. Потім додаємо до овочів відварну сочевицю і зелень з гострим перцем, перемішуємо всі інгредієнти, наливаємо вершки і тушкуємо все ще 2 хвилини, даємо масі трохи охолонути.
биточки з сочевиці - фото крок 5
Тепер ми ставимо на вогонь чисту сковороду і також розігріваємо в ній рослинне масло. З приготовленої сочевичної маси формуємо невеликі биточки і викладаємо їх на сковороду, смажимо битки з обох боків до золотистого кольору, потім перекладаємо їх на паперовий рушник.
биточки з сочевиці - фото крок 6
Як тільки рушник вбере зайвий жир, викладаємо биточки на тарілку і подаємо їх до столу з пісним соусом або овочевим салатом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти