Биточки з фаршу і рису
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібно нагодувати всю сім'ю смачно і ситно, а в холодильнику тільки трохи фаршу, ви можете додати до нього рис, вівсянку, часник і зелень, приготувати биточки і запекти їх з овочами під соусом.
Ідея цього рецепта приготування биточків з фаршу і рису дуже проста - з мінімуму продуктів зробити неймовірно смачну і поживну страву для всієї родини. Що ж, такі биточки відмінно справляються з цим завданням, і я кажу вам це виходячи з власного досвіду. Адже скільки разів я ні готувала биточки з фаршу і рису в домашніх умовах, мої рідні завжди вставали з-за столу ситі і задоволені, а це найкраща похвала для будь-якої господині.
- Фарш м'ясний - 600-800 грам (тут свинина + яловичина)
- Мал - 5-6 Ст. Ложок (заздалегідь відварити)
- Пластівці вівсяні подрібнені - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Паста томатна - 100 грам
- Кріп свіжий - 30 грам
- Спеції - За смаком (перець духмяний мелений, коріандр мелений, базилік сушений)
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно змішати в глибокій мисці фарш, подрібнені вівсяні пластівці, попередньо відварений рис, яйце, пропущений через прес часник, а також подрібнену зелень, спеції і сіль.
З отриманого фаршу ми робимо невеликі биточки і викладаємо їх в форму для запікання або на деко. Ставимо биточки в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Поки биточки готуються, ми нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору, потім додаємо до цибулі терту моркву і смажимо все ще 5 хвилин. Після цього викладаємо на сковороду з овочами томатну пасту, додаємо трохи водички і сіль, перемішуємо все і тушкуємо 2-3 хвилини, заливаємо отриманим соусом биточки і повертаємо їх у духовку ще на 10-15 хвилин.
Завдяки соусу биточки виходять дуже соковиті і ніжні, вони просто приховують у роті. Приємного всім апетиту!