Рецепт Більш візуально спроектовано фото

Більш візуально спроектовано
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Інжир
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей
Заготовки

Якщо вам пощастить придбати свіжий інжир, обов'язково зваріть повидло з інжиру. Вкуснятина! Повидло виходить ароматне, густе, смак - незвично-новий і дуже оригінальний. Спробуйте!

Інжир дуже багатий калієм, а ще його рекомендують тим, хто скаржиться на проблеми зі шлунком. Хороший він як в десерти, так і в солоні страви. Запрошую вас поласувати повидлом з інжиру, яке зварити дуже легко. Інжир відмінно поєднується і з горішками, тому рекомендую в повидло додати трохи подрібненого мигдалю.

Простий рецепт приготування повидла з інжиру - такий:

1. Промийте інжир і лимон.

2. Поріжте інжир і лимон на великі шматочки. Частина шматочків інжиру (по бажанню) відкладіть в сторону. З лимона виберіть кісточки. Шкірку залиште.

3. Нарізані шматочками фрукти пропустіть через м'ясорубку. Відкладені шматочки інжиру не тріть м'ясорубкою, залиште їх і потім додайте в процесі варіння. Ці шматочки потім будуть потрапляти в повидлі, що додасть йому зайву "вкусняшку" .

4. Протерту масу, шматочки інжиру викласти в емальовану каструлю. Додати цукор і, по бажанню, подрібнені горіхи. Поставте на повільний вогонь.

5. Варити інжир після закипання треба при постійному помішуванні від 10 до 40 хвилин. Час варіння залежить від бажаної густоти повидла.

6. Готове повидло розкладіть по простерилизованнимбанкам і закатати. Укутайте і залиште в ковдрі до повного охолодження.

Це видніше з двигуна! Смачного!

  • Інжир - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Горіхи (не обов'язково) - 1/2 склянки (мигдаль або фундук)
Інжир дуже багатий калієм, а ще його рекомендують тим, хто скаржиться на проблеми зі шлунком. Хороший він як в десерти, так і в солоні страви. Запрошую вас поласувати повидлом з інжиру, яке зварити дуже легко. Інжир відмінно поєднується і з горішками, тому рекомендую в повидло додати трохи подрібненого мигдалю.

Простий рецепт приготування повидла з інжиру - такий:

1. Промийте інжир і лимон.

2. Поріжте інжир і лимон на великі шматочки. Частина шматочків інжиру (по бажанню) відкладіть в сторону. З лимона виберіть кісточки. Шкірку залиште.

3. Нарізані шматочками фрукти пропустіть через м'ясорубку. Відкладені шматочки інжиру не тріть м'ясорубкою, залиште їх і потім додайте в процесі варіння. Ці шматочки потім будуть потрапляти в повидлі, що додасть йому зайву "вкусняшку" .

4. Протерту масу, шматочки інжиру викласти в емальовану каструлю. Додати цукор і, по бажанню, подрібнені горіхи. Поставте на повільний вогонь.

5. Варити інжир після закипання треба при постійному помішуванні від 10 до 40 хвилин. Час варіння залежить від бажаної густоти повидла.

6. Готове повидло розкладіть по простерилизованнимбанкам і закатати. Укутайте і залиште в ковдрі до повного охолодження.

Це видніше з двигуна! Смачного!

Схожі рецепти