Бігус з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Бігус з яловичиною будемо готувати простим, але смачним способом, використовуючи свіжу і квашену капусту, а також чорнослив і копченості. Повірте, цей незвичайний смак сподобається всім любителям смачної їжі
Бігус або бігос - це блюдо польсько-литовських королів. Але насправді, сьогодні вже важко відрізнити якого народу спочатку належить це блюдо. Сьогодні бігус вельми популярний і в Білорусії і в Литві і на Україні з Росією. Власне кажучи, бігус блюдо Великого Князівства Литовського, куди входили землі вище перерахованих держав.
Існує чимало рецептів приготування цієї страви. Я пропоную свій рецепт. Бігус з яловичиною і чорносливом вельми популярний в нашій родині і серед наших друзів. Дуже ситне і смачне блюдо доводиться всім нам до смаку. Спробуйте і Вам теж сподобається!
- Яловичина - 400 грам (з жиром)
- Копченості - 200 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Свіжа білокачанна капуста - 400 грам
- Квашена капуста - 400 грам
- Кетчуп - 100 грам
- Чорнослив - 6-8 штук
- Рослинна олія - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Приправи - - За смаком (чилі, кріп, базилік, шафран, біла гірчиця, солодка паприка, розмарин, кмин, лавровий лист)
М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо однаковими кубиками.
Півкільцями ріжемо цибулю.
Моркву натираємо на крупній тертці
Сотейник разогреваем, nalivaem масло. На сильному вогні обсмажуємо м'ясо до скориночки, потім додаємо моркву і лику, перемішуємо, накриваємо кришкою і трохи тушкуємо на середньому вогні.
Нарізаємо копченості.
Бекон.
Запарений на пару хвилин в окропі чорнослив, розрізаємо на кілька частин (якщо треба видаляємо кісточки).
Копченості та чорнослив додаємо на сковорідку, обсмажуємо, перемішуючи.
Через пару хвилин викладаємо нашатковану капусту і квашену капусту.
Все перемішуємо і тушкуємо все близько 5 хвилин. Капуста повинна виділити сік, додамо трохи води (до 0, 5 L).
Час додавати все приправи, солити і перчити. Потім накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30-40 хвилин, періодично перемішуючи.
Додаємо кетчуп і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
Викладаємо на тарілочки і подаємо до столу. Смачного!