Рецепт Бігус з яловичиною фото

Бігус з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Бігус з яловичиною будемо готувати простим, але смачним способом, використовуючи свіжу і квашену капусту, а також чорнослив і копченості. Повірте, цей незвичайний смак сподобається всім любителям смачної їжі

Опис приготування:

Бігус або бігос - це блюдо польсько-литовських королів. Але насправді, сьогодні вже важко відрізнити якого народу спочатку належить це блюдо. Сьогодні бігус вельми популярний і в Білорусії і в Литві і на Україні з Росією. Власне кажучи, бігус блюдо Великого Князівства Литовського, куди входили землі вище перерахованих держав.

Існує чимало рецептів приготування цієї страви. Я пропоную свій рецепт. Бігус з яловичиною і чорносливом вельми популярний в нашій родині і серед наших друзів. Дуже ситне і смачне блюдо доводиться всім нам до смаку. Спробуйте і Вам теж сподобається!

  • Яловичина - 400 грам (з жиром)
  • Копченості - 200 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Свіжа білокачанна капуста - 400 грам
  • Квашена капуста - 400 грам
  • Кетчуп - 100 грам
  • Чорнослив - 6-8 штук
  • Рослинна олія - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Приправи - - За смаком (чилі, кріп, базилік, шафран, біла гірчиця, солодка паприка, розмарин, кмин, лавровий лист)
бігус з яловичиною - фото крок 1
М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо однаковими кубиками.
бігус з яловичиною - фото крок 2
Півкільцями ріжемо цибулю.
бігус з яловичиною - фото крок 3
Моркву натираємо на крупній тертці
бігус з яловичиною - фото крок 4
Сотейник разогреваем, nalivaem масло. На сильному вогні обсмажуємо м'ясо до скориночки, потім додаємо моркву і лику, перемішуємо, накриваємо кришкою і трохи тушкуємо на середньому вогні.
бігус з яловичиною - фото крок 5
Нарізаємо копченості.
бігус з яловичиною - фото крок 6
Бекон.
бігус з яловичиною - фото крок 7
Запарений на пару хвилин в окропі чорнослив, розрізаємо на кілька частин (якщо треба видаляємо кісточки).
бігус з яловичиною - фото крок 8
Копченості та чорнослив додаємо на сковорідку, обсмажуємо, перемішуючи.
бігус з яловичиною - фото крок 9
Через пару хвилин викладаємо нашатковану капусту і квашену капусту.
бігус з яловичиною - фото крок 10
Все перемішуємо і тушкуємо все близько 5 хвилин. Капуста повинна виділити сік, додамо трохи води (до 0, 5 L).
бігус з яловичиною - фото крок 11
Час додавати все приправи, солити і перчити. Потім накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30-40 хвилин, періодично перемішуючи.
бігус з яловичиною - фото крок 12
Додаємо кетчуп і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
бігус з яловичиною - фото крок 13
Викладаємо на тарілочки і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти