Рецепт Бігус з квасолею фото

Бігус з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
Овочі, Капуста, Бобові, Квасоля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Хороший спосіб зробити смак Бігус ще більш насиченою і різноманітніше - це додати в нього квасоля, так блюдо заграє новими фарбами і, до речі, буде набагато смачніше і ситніше, а що ще потрібно для вечері.

Бігус - це блюдо з усіх боків чудове, не тільки тому що у нього відмінний смак, але також і тому, що ви завжди можете трохи змінювати склад Бігус і кожен раз готувати щось новеньке. Адже крім основних інгредієнтів додати в нього можна гриби, сухофрукти, різні овочі і так далі, ну а я хочу розповісти вам, як зробити бігус з квасолею. Таке блюдо, безсумнівно, стане відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері, з ним ви точно смачно і ситно нагодуйте всю свою сім'ю. У цьому рецепті приготування Бігус з квасолею ви можете використовувати, не тільки квашену капусту, але і суміш квашеної і свіжої капусти. Копченості також підійдуть абсолютно будь-які, що знайдете в холодильнику, то і піде в наш бігус.

  • Капуста квашена - 550-600 грам
  • Копченості - 300-350 грам (шинка, грудинка, сосиски, ковбаса)
  • Квасоля червона консервована - 400 грам(1 банку)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука (або селери)
  • Помідор - 2 штуки
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 4-5 штук
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (суміш мелених перчимо)
  • Сіль - За смаком
бігус з квасолею - фото крок 1
Наливаємо в каструлю олію і викладаємо в неї терту моркву і корінь петрушки, подрібнену цибулю, смажимо овочі до золотистого кольору. Потім віджимаємо квашену капусту і також відправляємо її на сковороду, продовжуємо все смажити ще пару хвилин. Потім додаємо нарізані на невеликі шматочки помідори і лавровий лист, вливаємо в каструльку зовсім трохи водички. Накриваємо все кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.
бігус з квасолею - фото крок 2
Після закінчення часу викладаємо до овочів нарізані копченості та квасоля (без рідини), додаємо томатну пасту, солимо все і заправляємо спеціями за смаком. Тушкуємо бігус ще хвилин 15-20, потім знімаємо каструльку з вогню.
бігус з квасолею - фото крок 3
Тепер наш бігус готовий, і подавати його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, зі сметаною або просто з хлібом. Смачного!

Схожі рецепти