Рецепт Бігус з чорносливом фото

Бігус з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Овочі , Фрукти , Капуста , Телятина , Сухофрукти , Чорнослив
Пісні страви
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Хоча бігус і вважається досить простим стравою на кожен день, але якщо додати в нього чорнослив, смак у Бігус стане настільки приголомшливим, що його можна сміливо подавати хоч на святковий стіл.

Опис приготування:

Взагалі, в Бігус є два основних інгредієнта: капуста (квашена або свіжа) і м'ясо, що додавати крім цих продуктів - це вже справа вашого смаку. І в цьому рецепті я хочу поділитися з вами своїм улюбленим варіантом приготування цієї страви і розповісти, як зробити бігус з чорносливом. Оскільки в нашій родині всі люблять присутність сухофруктів в м'ясних і овочевих блюдах, то і такий бігус все взяли на ура. Тепер я готую бігус з чорносливом в домашніх умовах не тільки на вечерю, але також і а сімейні свята, адже смак у нього дійсно відмінний.

  • Телятина - 600 грам
  • Капуста білокачанна свіжа - 500 грам
  • Капуста квашена - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Чорнослив - 150 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
бігус з чорносливом - фото крок 1
Для початку ретельно промиваємо м'ясо і нарізаємо його на невеликі шматочки.
бігус з чорносливом - фото крок 2
Тепер розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому телятину до утворення рум'яної скоринки.
бігус з чорносливом - фото крок 3
Поки м'ясо смажиться, чистимо і нарізаємо цибулю, потім викладаємо його на сковороду до телятини, продовжуємо все смажити, поки цибуля не стане золотистим.
бігус з чорносливом - фото крок 4
Потім додаємо терту на крупній тертці моркву.
бігус з чорносливом - фото крок 5
Віджимаємо квашену капусту і відправляємо її також на сковорідку через пару хвилин після моркви, додаємо лавровий лист, перемішуємо все і тушкуємо хвилин 15.
бігус з чорносливом - фото крок 6
А самі тим часом шаткуємо свіжу капусту.
бігус з чорносливом - фото крок 7
Після закінчення часу викладаємо її на сковорідку до решти інгредієнтів. Якщо відразу вся не влізе, то додаємо капусту в два заходи, як тільки перша партія трохи утушітся. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо все і тушкуємо блюдо протягом години на повільному вогні.
бігус з чорносливом - фото крок 8
Через годину викладаємо на сковорідку попередньо промитий чорнослив, ще раз все перемішуємо і тушкуємо бігус 15 хвилин, потім знімаємо з вогню. Подавати його можна відразу ж, поки він гарячий, а можна почекати, поки блюдо охолоне, так бігус ще смачніше. Смачного!

Схожі рецепти