Бігус з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Хоча бігус і вважається досить простим стравою на кожен день, але якщо додати в нього чорнослив, смак у Бігус стане настільки приголомшливим, що його можна сміливо подавати хоч на святковий стіл.
Взагалі, в Бігус є два основних інгредієнта: капуста (квашена або свіжа) і м'ясо, що додавати крім цих продуктів - це вже справа вашого смаку. І в цьому рецепті я хочу поділитися з вами своїм улюбленим варіантом приготування цієї страви і розповісти, як зробити бігус з чорносливом. Оскільки в нашій родині всі люблять присутність сухофруктів в м'ясних і овочевих блюдах, то і такий бігус все взяли на ура. Тепер я готую бігус з чорносливом в домашніх умовах не тільки на вечерю, але також і а сімейні свята, адже смак у нього дійсно відмінний.
- Телятина - 600 грам
- Капуста білокачанна свіжа - 500 грам
- Капуста квашена - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Чорнослив - 150 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ретельно промиваємо м'ясо і нарізаємо його на невеликі шматочки.
Тепер розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому телятину до утворення рум'яної скоринки.
Поки м'ясо смажиться, чистимо і нарізаємо цибулю, потім викладаємо його на сковороду до телятини, продовжуємо все смажити, поки цибуля не стане золотистим.
Потім додаємо терту на крупній тертці моркву.
Віджимаємо квашену капусту і відправляємо її також на сковорідку через пару хвилин після моркви, додаємо лавровий лист, перемішуємо все і тушкуємо хвилин 15.
А самі тим часом шаткуємо свіжу капусту.
Після закінчення часу викладаємо її на сковорідку до решти інгредієнтів. Якщо відразу вся не влізе, то додаємо капусту в два заходи, як тільки перша партія трохи утушітся. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо все і тушкуємо блюдо протягом години на повільному вогні.
Через годину викладаємо на сковорідку попередньо промитий чорнослив, ще раз все перемішуємо і тушкуємо бігус 15 хвилин, потім знімаємо з вогню. Подавати його можна відразу ж, поки він гарячий, а можна почекати, поки блюдо охолоне, так бігус ще смачніше. Смачного!