Рецепт Бігус в духовці фото

Бігус в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Незважаючи на те, що в такому Бігус використовуються абсолютно прості інгредієнти, смак і аромат у нього виходить просто чудовий, такий, який буває тільки у страв справжньої домашньої кухні.

Опис приготування:

Бігус саме по собі страва дуже смачна, ситно і ароматне, тому воно ідеально підходить для повсякденного меню. Раніше я завжди готувала його на сковороді, але ось недавно вирішила зробити бігус в духовці в домашніх умовах і, скажу вам чесно, страва вийшла просто чудове. Незважаючи на те, що склад Бігус залишився колишнім, в духовці смак його став ще більш насиченою і яскравіше. Тому я вирішила поділитися з усіма своїм вдалим досвідом і розповісти, як приготувати бігус в духовці, ви теж обов'язково спробуйте його зробити, адже це дуже просто.

  • Капуста свіжа - 1 кілограм
  • Капуста квашена - 1 кілограм
  • Печериці заморожені - 500 грам
  • Грудка куряча - 300 грам
  • Варена ковбаса - 300 грам
  • Ковбаса копчена - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
бігус в духовці - фото крок 1
Насамперед ми подрібнюємо капусту, викладаємо її в каструльку і додаємо трохи водички. Ставимо каструльку на вогонь і тушкуємо капусту хвилин 10-15.
бігус в духовці - фото крок 2
Потім додаємо до свіжій капусті квашену (її слід трохи віджати), перемішуємо все і тушкуємо капусту ще хвилин 50 на повільному вогні.
бігус в духовці - фото крок 3
А самі тим часом відварюємо печериці, буквально пару хвилин.
бігус в духовці - фото крок 4
Розігріваємо в сковороді трохи олії і обсмажуємо на ньому до рум'яної скоринки нарізану курячу грудку, варену і копчену ковбаску.
бігус в духовці - фото крок 5
М'ясо перекладаємо поки на тарілочку, а на сковороді смажимо до м'якості нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Потім додаємо до нього томатну пасту, перемішуємо все і тушкуємо цибулю ще хвилин 10.
бігус в духовці - фото крок 6
З'єднуємо тушковану капусту, обсмажене м'ясо з ковбасою, гриби і цибулю з томатною пастою, перемішуємо все, солимо і заправляємо спеціями. Отримане асорті викладаємо на деко і ставимо в розігріту духовку хвилин на 40.
бігус в духовці - фото крок 7
В результаті у нас виходить така смакота, що словами і не описати, тут краще спробувати. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти