Бігус в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що в такому Бігус використовуються абсолютно прості інгредієнти, смак і аромат у нього виходить просто чудовий, такий, який буває тільки у страв справжньої домашньої кухні.
Бігус саме по собі страва дуже смачна, ситно і ароматне, тому воно ідеально підходить для повсякденного меню. Раніше я завжди готувала його на сковороді, але ось недавно вирішила зробити бігус в духовці в домашніх умовах і, скажу вам чесно, страва вийшла просто чудове. Незважаючи на те, що склад Бігус залишився колишнім, в духовці смак його став ще більш насиченою і яскравіше. Тому я вирішила поділитися з усіма своїм вдалим досвідом і розповісти, як приготувати бігус в духовці, ви теж обов'язково спробуйте його зробити, адже це дуже просто.
- Капуста свіжа - 1 кілограм
- Капуста квашена - 1 кілограм
- Печериці заморожені - 500 грам
- Грудка куряча - 300 грам
- Варена ковбаса - 300 грам
- Ковбаса копчена - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Насамперед ми подрібнюємо капусту, викладаємо її в каструльку і додаємо трохи водички. Ставимо каструльку на вогонь і тушкуємо капусту хвилин 10-15.
Потім додаємо до свіжій капусті квашену (її слід трохи віджати), перемішуємо все і тушкуємо капусту ще хвилин 50 на повільному вогні.
А самі тим часом відварюємо печериці, буквально пару хвилин.
Розігріваємо в сковороді трохи олії і обсмажуємо на ньому до рум'яної скоринки нарізану курячу грудку, варену і копчену ковбаску.
М'ясо перекладаємо поки на тарілочку, а на сковороді смажимо до м'якості нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Потім додаємо до нього томатну пасту, перемішуємо все і тушкуємо цибулю ще хвилин 10.
З'єднуємо тушковану капусту, обсмажене м'ясо з ковбасою, гриби і цибулю з томатною пастою, перемішуємо все, солимо і заправляємо спеціями. Отримане асорті викладаємо на деко і ставимо в розігріту духовку хвилин на 40.
В результаті у нас виходить така смакота, що словами і не описати, тут краще спробувати. Приємного всім апетиту!