Бешбармак з курки
(покроковий рецепт з фото)
П’ять пальців - соковите куряче м'ясо з домашньою локшиною, звареної в ароматному бульйоні. Якщо є бажання здивувати своїх близьких чудовим блюдом, настійно рекомендую готувати саме бешбармак!
Пропоную Вашій увазі простий рецепт приготування бешбармака з курки. Тут описаний весь процес приготування цього чудового блюда від початку і до кінця. Бешбармак подають на стіл в трьох окремих стравах, кожен самостійно збирає свій "млинець" . Якщо слідувати традиціям, їсти треба руками, без всяких столових приборів. Гарного вам дня!
- Курка - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Перець - За смаком
- Вода - 200 грам (для тіста)
- Борошно - 500 грам (для тіста)
- Яйця - 3 штуки (для тіста)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок (для тіста)
- Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста)
Відварюємо у великій каструлі курку. Сіль, перець, спеції - за смаком. Варимо приблизно 2-3 годину, щоб м'ясо відставало від кісток.
Десь до для 30-40 хвилин до готовності курки займіться тестом. У глибоку ємність вливаємо воду, vbivaem яйця, додаємо борошно, сіль і рослинне масло. Замішуємо круте тісто, залишаємо його підійти при кімнатній температурі.
На сковороді розігрійте олію, додайте порізану кільцями цибулю і натерту моркву. Обсмажуємо овочі до готовності, помішуючи.
Приготовану курку витягаємо з бульйону і відокремлюємо м'ясо від кісток.
Від тесту відриваємо великі шматочки і розминаємо їх в коржики.
Кожен коржик розгортаємо качалкою до товщини в 2-3 мм.
Опускаємо коржі в киплячий бульйон і варимо 5-7 хвилин.
Бешбармак подається на стіл у трьох окремих стравах: c курицей, овочами і тестом.
На "млинець" викладається овочева і м'ясна начинка.
Тісто згортається конвертиком.
Їдять бешбармак руками. Смачного!