Башкирський бешбармак
(покроковий рецепт з фото)
Класичне блюдо середньоазіатської кухні - бешбармак- готується з вареного м'яса, подається з локшиною і подрібненою зеленню. Смачне і наваристий блюдо, яке точно вам сподобається!
Це класичний рецепт приготування башкирського бешбармака. Відваріть м'ясний бульйон, додавши в нього необхідні спеції. Окремо зваріть локшину і приготуйте соус з лука. Готову страву подається в плоских тарілках, окремо в піалах подається наваристий бульйон. Гарного дня і везіння!
- Корінь селери - 1 штука
- Локшина пшенична - 500 грам
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Сіль - За смаком
- Фенхель сушений - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Перець рожевий - 1 грам
- Свинина - 1500 грам (скелет)
- Кріп - 1 штука (пучок)
Помістіть м'ясо в каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння, знімаючи піну.
Додаємо сіль, лавровий лист, корінь селери, рожевий перець горошком і фенхель. Перемішайте і варіть до готовності м'яса.
Готове м'ясо витягаємо з бульйону. Бульйон проціджуємо через марлю, щоб прибрати спеції.
Наріжте скибочками м'ясо.
Відваріть локшину в бульйоні (в якому варилося м'ясо).
Лук обсмажуємо на рослинному маслі, вливаємо 1/2 чашки бульйону і тушкуємо 10 хвилин. Спеції за смаком.
На плоску тарілку викладаємо локшину, на неї кладемо м'ясо і поливаємо його соусом з лука. Зверху присипаємо подрібненою зеленню. Смачного!