Баурсак башкирський
(покроковий рецепт з фото)
Башкирська баурсак - це такі смачні, приготовані на рослинному маслі булочки. Це звичайне частування в казахської кухні, тому нижче описаний рецепт приготування Баурсак башкирського.
Це простий рецепт приготування Баурсак башкирського. Булочки смажаться в олії. Найкраще, звичайно, смажити не в каструлі, а у фритюрниці, якщо він є, але і каструля, наповнена олією, теж підійде.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Майонез - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 8 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Цукрова пудра - За смаком
Почнемо з замішування тіста. Спочатку розбиваємо в миску яйця, додаємо туди сіль і майонез. Збиваємо все до пінки.
Поступово, по 2-3 ложки за раз додаємо в миску борошно. Заважати тісто, в результаті воно повинно вийти липучі.
Ми залишаємо тісто настоюватися протягом 10 хвилин.
Заливаємо в каструлю соняшникову олію. Починаємо смажити його, змочуємо в ньому столову ложку. Цією ложкою вихоплюємо тісто з миски і опускаємо в каструлю.
Готові булочки вихоплюємо з каструлі.
Баурсак можна обтирати серветками, щоб позбутися від надлишків олії.
Готову страву подаємо до столу з цукровою пудрою.