Бешбармак з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Одне з основних страв традиційної казахської кухні. І перше, і друге в одному. Дуже ситно, смачно і без особливого клопоту.
Класичний рецепт приготування бешбармака має на увазі використання конини або баранини - це м'ясо традиційно використовувалося казахами в усі часи. Але у таких видів м'яса вельми специфічний смак, та й не звикли ми до такого м'яса. Давайте приготуємо бешбармак з яловичиною - це блюдо вийде таким же смачним і ситним. Пропоную вашій увазі рецепт бешбармака з яловичини з фото. Бешбармак можна викладати на велике блюдо, в цьому випадку бульйон подається окремо. А можна кожному подати в порціонної посуді і залити бульйоном відразу, вибирайте свій варіант. Готувати досить легко і, сподіваюся, вам сподобається результат.
- Яловичина - 700 грам
- Цибуля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 30 грам (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Для приготування краще взяти грудинку, бульйон буде наваристий. Нарізаємо м'ясо на шматки, промиваємо і викладаємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо варитися.
Очищаємо моркву і цибулю. Морква розрізаємо на кілька частин, цибулину надрезаем. Як тільки м'ясо закипить, знімаємо пінку і додаємо в каструлю овочі. Закриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо до готовності м'яса. Близько години 2. В кінці варіння можна додати сіль і мелений перець.
Займемося приготуванням тесту. Для цього в глибокій мисці збовтуємо яйця з водою і сіллю. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно повинно вийти досить тугим.
Готове тісто відправляємо в холодильник хвилин на 30, тим часом лук очистити і порізати.
Для зручності, ділимо тісто на кілька частин. Кожну часто по черзі дуже тонко розгортаємо. Товщина тесту - приблизно 2-3 мм.
Нарізаємо пласти тіста на ромбики або квадратики. Розмір - 5-7 см. Ми залишаємо на столі, нехай підсихають.
Виймаємо готове м'ясо з бульйону і розрізаємо на невеликі шматки. Підготовлений цибулю заливаємо гарячим бульйоном.
У киплячому бульйоні варимо 5-7 хвилин шматочки тіста і викладаємо їх на велике блюдо. Посипаємо зверху цибулею.
Потім викладаємо м'ясо і посипаємо рубаною зеленню. Ще можна зробити гострий соус для бешбармака. Змішати дрібно порубаний часник, перець чилі і додати столову ложку оцту і соєвого соусу. Дуже смачно:)