Barmbrek
(покроковий рецепт з фото)
Barmbrek - ірландський кекс, хліб або пиріг, дуже популярний і традиційний. Незвичайно ароматна, соковита, корисна і смачна випічка.
Обов'язково спечіть цей чудовий пиріг, в якому мінімум цукру і абсолютно немає жиру. Солодкість йому надають виключно сухофрукти. Бармбрек буквально наповнює кухню ароматами апельсина, кориці, ванілі. При бажанні можна додати ром, віскі, мигдальну есенцію. Вважається, що бармбрек - дріжджовий хліб. Але ірландці частіше готують спрощену версію пирога з розпушувачем. Саме такий рецепт пропоную і я.
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор коричневий - 130 грам
- Борошно пшеничне - 230 грам
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - За смаком
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Фініки - 100 грам
- Ізюм - 200 грам
- Чай чорний - 1 Чайна ложка
- Вода - 250 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука

Підготуйте інгредієнти для приготування бармбрека.

Ізюм і фініки промийте і викладіть в миску.

Додайте до сухофруктів цедру одного апельсина.

Чайну ложку чорного чаю залийте 250 мл. Окропу і дайте настоятися 10 хвилин. Після, цієї заваркою залийте сухофрукти і цедру апельсина. Залиште на 8-10 годин, але якщо немає часу, то можна і менше.

У миску насипте борошно і цукор. Якщо немає коричневого цукру, підійде звичайний.

Додайте корицю мелену, ванільний цукор, мускатний горіх, соду і розпушувач.

Додайте яйце.

Наполягати чай, в якому замочували сухофрукти.

Додайте сік одного апельсина і викладіть замочений ізюм з фініками і цедрою.

Перемішайте всі інгредієнти тесту для пирога. Воно повинно вийти густим.

Форму для кексу застеліть папером для випічки і викладіть тісто.

Випікайте бармбрек в заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів духовці 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте сухий дерев'яною паличкою. Якщо наколоти пиріг і паличка виходить сухою, значить він готовий.

Готовий бармбрек вийміть з форми і можете відразу подавати до столу. Смачно як в теплом, так і в холодному вигляді.