Рецепт Баклажани в сметані фото

Баклажани в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Молочні продукти , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 45 хв.

Хочете приготувати щось смачне і при цьому досить просте? Тоді пропоную вашій увазі баклажани в сметані.

Опис приготування:

Баклажани в сметані - це чудовий гарнір до м'ясної страви або самостійна закуска. Приготувати їх можна не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.

  • Баклажан - 1 штука
  • Крем - 200 грам
  • Сир - 150 грам
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
баклажани в сметані - фото крок 1
1. Рецепт приготування баклажанів в сметані досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати баклажан (можна нарізати кубиками, півкільцями або кільцями). Потім посипати їх сіллю і залишити хвилин на 15.
баклажани в сметані - фото крок 2
2. Потім баклажани необхідно ретельно промити під проточною водою, щоб змити сіль. Тепер, коли баклажани вже точно не будуть гірчити, їх потрібно добре просушити. Тим часом розігріти на сковороді рослинне масло і відправити туди баклажани. Обсмажити їх злегка з двох боків до утворення скоринки. Дістати з масла і промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.
баклажани в сметані - фото крок 3
3. У цей час можна зайнятися сиром. Його необхідно натерти на середній терці.
баклажани в сметані - фото крок 4
4. Баклажани перекласти у жароміцних форму (загальну або порційні горщики). Можна додати чорного меленого перцю за смаком. Зверху полити сметаною (при бажанні можна додати в сметану видавлений через прес часник).
баклажани в сметані - фото крок 5
5. Зверху засипати рясно сиром. Можна також додати скибочку свіжого помідора, наприклад, або бекону. При бажанні сир також можна трохи змастити сметаною. У розігріту духовку відправити форму на 15-25 хвилин (в залежності від розміру шматочків). Баклажани в сметані в домашніх умовах повинні бути з апетитною, злегка підсмаженої сирною скоринкою. При подачі блюдо можна доповнити свіжою зеленню або помідор черрі.

Схожі рецепти