Баклажани в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось смачне і при цьому досить просте? Тоді пропоную вашій увазі баклажани в сметані.
Баклажани в сметані - це чудовий гарнір до м'ясної страви або самостійна закуска. Приготувати їх можна не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.
- Баклажан - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування баклажанів в сметані досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати баклажан (можна нарізати кубиками, півкільцями або кільцями). Потім посипати їх сіллю і залишити хвилин на 15.
2. Потім баклажани необхідно ретельно промити під проточною водою, щоб змити сіль. Тепер, коли баклажани вже точно не будуть гірчити, їх потрібно добре просушити. Тим часом розігріти на сковороді рослинне масло і відправити туди баклажани. Обсмажити їх злегка з двох боків до утворення скоринки. Дістати з масла і промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.
3. У цей час можна зайнятися сиром. Його необхідно натерти на середній терці.
4. Баклажани перекласти у жароміцних форму (загальну або порційні горщики). Можна додати чорного меленого перцю за смаком. Зверху полити сметаною (при бажанні можна додати в сметану видавлений через прес часник).
5. Зверху засипати рясно сиром. Можна також додати скибочку свіжого помідора, наприклад, або бекону. При бажанні сир також можна трохи змастити сметаною. У розігріту духовку відправити форму на 15-25 хвилин (в залежності від розміру шматочків). Баклажани в сметані в домашніх умовах повинні бути з апетитною, злегка підсмаженої сирною скоринкою. При подачі блюдо можна доповнити свіжою зеленню або помідор черрі.