Баклажани (рулетики)
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани на грилі - це відмінна річна закуска. Зробив, як приготувати баклажани (рулетики)? Візьміть будь-який сир, краще м'який, зелень або сухі спеції, змішайте все і загорніть в рулетик.
Можна використовувати не тільки баклажани, підійдуть і кабачки. До сиру можна додати горіхи, часник. Замість сирної начинки можна використовувати овочеву (з маринованих або свіжих овочів), м'ясну, додати крупу. Якщо немає гриля, то запечіть рулетики в духовці на решітці або на деку.
- Баклажан - 1 штука
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Фета - 100 грам
- Оливки без кісточок - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 2 Ст. Ложки
1
Баклажан вимийте і наріжте тонкими пластинками, кожну полийте декількома краплями оливкової олії, посипте сіллю і меленим перцем.
2
Розігрійте гриль або духовку. Запікайте до утворення характерного візерунка (на кожній стороні 2-3 хвилини).
3
У миску додайте сир, викладіть до нього подрібнені оливки, зелень.
4
Перекладіть баклажани на обробну дошку, на широкий край покладіть ложку начинки і загорніть в рулет.
5
На тарілку рулетики викладіть швом вниз або скріпіть зубочисткою. Смачного!