Рецепт Баклажани по-сичуаньської фото

Баклажани по-сичуаньської
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Баклажани по-сичуаньської - складова частина легкого і простого в приготуванні вечері. Другою частиною у нас буде рис, наприклад. Якраз сьогодні такий день, коли на підготовку у мене всього лише 20 хвилин.

Як приготувати баклажани по-сичуаньської?

1. Баклажан промийте і наріжте брусочками. Шалот нарубати шматочками. Часник очистіть, його треба буде пропустити через прес. Кінзу промийте і подрібніть (можете відірватись красиві листочки для прикраси). Імбир очистіть і пропустіть через прес або дуже дрібно нарубати.

2. Змішайте в мисочці соєвий соус, оцет, кукурудзяний крохмаль, цукор і трохи солі.

3. У широкій сковороді нагрійте масло і, коли воно почне диміти, викладіть баклажани. Смажте, поки вони не стануть липкими і коричневими. Додати сіль, поперчіть. Викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками.

4. В ту ж сковороду додайте ще масла, якщо це необхідно, потім викладіть цибулю і смажте до м'якості. Додайте пластівці меленого чилі або соус чилі і подрібнений імбир. Перемішайте.

5. До цибулевої суміші додайте приготований соус (у другому кроці).

6. Готуйте овочі з соусом на середньому вогні, поки суміш не почне міхур.

7. У соус викладіть смажені баклажани, перемішайте, щоб овочі повністю вкрилися соусом. Зніміть з вогню.

8. Баклажани в соусі посипайте кінзою. Подавайте баклажани по-сичуаньської з рисом або локшиною.

Смачного!

  • Баклажан - 1 штука (середній або великий)
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Чилі мелений - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - й Чайних ложок
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Коричневий цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Braai (пучок) - 1 штука (маленький пучок)
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Імбир подрібнений - 1 Чайна ложка
Як приготувати баклажани по-сичуаньської?

1. Баклажан промийте і наріжте брусочками. Шалот нарубати шматочками. Часник очистіть, його треба буде пропустити через прес. Кінзу промийте і подрібніть (можете відірватись красиві листочки для прикраси). Імбир очистіть і пропустіть через прес або дуже дрібно нарубати.

2. Змішайте в мисочці соєвий соус, оцет, кукурудзяний крохмаль, цукор і трохи солі.

3. У широкій сковороді нагрійте масло і, коли воно почне диміти, викладіть баклажани. Смажте, поки вони не стануть липкими і коричневими. Додати сіль, поперчіть. Викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками.

4. В ту ж сковороду додайте ще масла, якщо це необхідно, потім викладіть цибулю і смажте до м'якості. Додайте пластівці меленого чилі або соус чилі і подрібнений імбир. Перемішайте.

5. До цибулевої суміші додайте приготований соус (у другому кроці).

6. Готуйте овочі з соусом на середньому вогні, поки суміш не почне міхур.

7. У соус викладіть смажені баклажани, перемішайте, щоб овочі повністю вкрилися соусом. Зніміть з вогню.

8. Баклажани в соусі посипайте кінзою. Подавайте баклажани по-сичуаньської з рисом або локшиною.

Смачного!

Схожі рецепти