Баклажани по-осетинською
(покроковий рецепт з фото)
Проста в приготуванні закуска, яка відмінно підійде для будь-якого гарніру і м'ясних страв. У мене пішло зовсім небагато часу на її приготування, але зате результат порадував!
Баклажани цілком можуть замінити м'ясо, влітку це просто чудово. Можна їсти здорову, смачну і корисну їжу, 4-5 днів в тиждень харчуючись лише овочами. А ось в холодну пору року добре відкрити баночку з соліннями і інший консервацією. Ви точно будете знати, що ви їсте і блюдо на сто відсотків буде відповідати вашому смаку. Тому обов'язково підготуйте баклажани на зиму.
Як приготувати баклажани по-осетинською?
1. Для початку слід зробити розсіл: вода, сіль, цукор, оцет і перець з приправами. Як робити розсіл - знає кожна господиня, тому потреби розповідати, думаю, не варто.
2. Тепер приступаємо до овочів. В першу чергу слід нарізати перець і баклажани в довжину. Потім наріжте зелень, гіркий перець і часник.
3. У киплячий розсіл закиньте по жмені перець і баклажани, provara про 5 хвилин.
4. Після - слід скласти овочі в стерилізовані банки. Я це роблю шумівкою.
5. Присипте зеленню й того, хто гірким перцем.
6. Залийте все розсолом і ставте стерилизоваться від 15-20 хвилин.
7. Засукайте і укутайте в теплу ковдру.
От і все, наші баклажани по-осетинською в домашніх умовах готові.
Смачного!
- Баклажан - 2, 5 кілограма
- Болгарський перець - 2, 5 кілограма
- Зелень - 50 грам
- Гіркий перець - За смаком
- Часник - 300 грам
- Оцет - 0, 5 L
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 100 грам
Як приготувати баклажани по-осетинською?
1. Для початку слід зробити розсіл: вода, сіль, цукор, оцет і перець з приправами. Як робити розсіл - знає кожна господиня, тому потреби розповідати, думаю, не варто.
2. Тепер приступаємо до овочів. В першу чергу слід нарізати перець і баклажани в довжину. Потім наріжте зелень, гіркий перець і часник.
3. У киплячий розсіл закиньте по жмені перець і баклажани, provara про 5 хвилин.
4. Після - слід скласти овочі в стерилізовані банки. Я це роблю шумівкою.
5. Присипте зеленню й того, хто гірким перцем.
6. Залийте все розсолом і ставте стерилизоваться від 15-20 хвилин.
7. Засукайте і укутайте в теплу ковдру.
От і все, наші баклажани по-осетинською в домашніх умовах готові.
Смачного!