Рецепт Хачапурі по-осетинською фото

Хачапурі по-осетинською
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Тісто і сир - це поєднання зустрічається у багатьох стравах по всій землі. І є багато прекрасної традиційної випічки, яка зроблена на цій основі. У цьому рецепті розповім про один з варіантів.

Опис приготування:

Наприклад, є чимало цікавих рецептів в кавказької кухні, в яких використовується сир сулугуні (або схожий на нього). А сьогодні я описала для вас, як приготувати хачапурі по-осетинською. Інгредієнти знадобляться прості, так що готувати чудову випічку можна не тільки по особливих випадках, але і в звичайний будній день.

  • Борошно - 500 грам
  • Добре - 600 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Вода тепла - 150 мілілітрів
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Яєчний жовток - 1 штука
хачапурі по-осетинською - фото крок 1
Воду розмішайте з цукром і дріжджами. Залиште опару в теплому місці на півгодини.
хачапурі по-осетинською - фото крок 2
У глибоку миску просійте борошно. Додайте тепле молоко, яйце і розтоплене масло.
хачапурі по-осетинською - фото крок 3
У молочну масу влийте дріжджі. Замішайте тісто протягом 10 хвилин. Поверніть його в колобок і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
хачапурі по-осетинською - фото крок 4
Тісто розділи 3 частини. Сир натріть на крупній тертці. Кожну частину тіста розкачати на столі, присипаному борошном. Корж зробіть не надто тонкою. У центр насипте 1/3 сиру.
хачапурі по-осетинською - фото крок 5
Потім корж защіпніте в центрі, щоб пішов повітря.
хачапурі по-осетинською - фото крок 6
Коржик переверніть і знову розкачайте. Зробіть кілька проколів в тесті.
хачапурі по-осетинською - фото крок 7
Зверху хачапурі змастіть збитим жовтком і трохи посипати сиром. Те ж саме виконайте і з іншими частинами тесту і сиром.
хачапурі по-осетинською - фото крок 8
Запікайте хачапурі на пергаменті протягом 10 хвилин при 200 градусах, а потім ще 5 хвилин при 250 градусах. Смачного! Їжте випічку гарячою.

Схожі рецепти