Хачапурі по-осетинською
(покроковий рецепт з фото)
Тісто і сир - це поєднання зустрічається у багатьох стравах по всій землі. І є багато прекрасної традиційної випічки, яка зроблена на цій основі. У цьому рецепті розповім про один з варіантів.
Наприклад, є чимало цікавих рецептів в кавказької кухні, в яких використовується сир сулугуні (або схожий на нього). А сьогодні я описала для вас, як приготувати хачапурі по-осетинською. Інгредієнти знадобляться прості, так що готувати чудову випічку можна не тільки по особливих випадках, але і в звичайний будній день.
- Борошно - 500 грам
- Добре - 600 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Вода тепла - 150 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Яєчний жовток - 1 штука
Воду розмішайте з цукром і дріжджами. Залиште опару в теплому місці на півгодини.
У глибоку миску просійте борошно. Додайте тепле молоко, яйце і розтоплене масло.
У молочну масу влийте дріжджі. Замішайте тісто протягом 10 хвилин. Поверніть його в колобок і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
Тісто розділи 3 частини. Сир натріть на крупній тертці. Кожну частину тіста розкачати на столі, присипаному борошном. Корж зробіть не надто тонкою. У центр насипте 1/3 сиру.
Потім корж защіпніте в центрі, щоб пішов повітря.
Коржик переверніть і знову розкачайте. Зробіть кілька проколів в тесті.
Зверху хачапурі змастіть збитим жовтком і трохи посипати сиром. Те ж саме виконайте і з іншими частинами тесту і сиром.
Запікайте хачапурі на пергаменті протягом 10 хвилин при 200 градусах, а потім ще 5 хвилин при 250 градусах. Смачного! Їжте випічку гарячою.