Багет
(покроковий рецепт з фото)
Магія хрусткого багета завжди мене зачаровувала. Люблю купити свіжу випічку і відразу ж відламати від неї шматочок, поки вона свіжа. Я подумала повторити самостійно цей чарівний смак і хрускіт.
Тепер я знаю, як приготувати багет у себе вдома в духовій шафі. Виявилося, він робиться всього з чотирьох базових інгредієнтів: мука, вода, сіль і дріжджі. В іншому все справа в очікуванні. Потрібно, щоб дріжджі набрякли і тісто пропеклося. Головне не перетримати його, інакше всередині багет перестане бути м'яким.
- Борошно - 700 грам
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Вода тепла - 450 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Дріжджі розведіть у теплій воді. Залиште їх на 15 хвилин.
До води додайте сіль і половину борошна, перемішайте. Залиште масу на півгодини.
Потім в тісто додайте борошно, що залишилося. Замішуйте тісто протягом 6 хвилин. Залиште його на годину. Розділіть тісто на порції, зробивши форму багетів. Покладіть майбутні багети в фольгу, змащену маслом. Залиште ще на 30 хвилин-годину в теплому місці під рушником.
Випікайте багет при 220 градусах 30-45 хвилин, дивіться по готовності.