Рецепт Багет фото

Багет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Багет

Магія хрусткого багета завжди мене зачаровувала. Люблю купити свіжу випічку і відразу ж відламати від неї шматочок, поки вона свіжа. Я подумала повторити самостійно цей чарівний смак і хрускіт.

Тепер я знаю, як приготувати багет у себе вдома в духовій шафі. Виявилося, він робиться всього з чотирьох базових інгредієнтів: мука, вода, сіль і дріжджі. В іншому все справа в очікуванні. Потрібно, щоб дріжджі набрякли і тісто пропеклося. Головне не перетримати його, інакше всередині багет перестане бути м'яким.

  • Борошно - 700 грам
  • Дріжджі сухі - 12 грам
  • Вода тепла - 450 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
багет - фото крок 1
Дріжджі розведіть у теплій воді. Залиште їх на 15 хвилин.
багет - фото крок 2
До води додайте сіль і половину борошна, перемішайте. Залиште масу на півгодини.
багет - фото крок 3
Потім в тісто додайте борошно, що залишилося. Замішуйте тісто протягом 6 хвилин. Залиште його на годину. Розділіть тісто на порції, зробивши форму багетів. Покладіть майбутні багети в фольгу, змащену маслом. Залиште ще на 30 хвилин-годину в теплому місці під рушником.
багет - фото крок 4
Випікайте багет при 220 градусах 30-45 хвилин, дивіться по готовності.

Схожі рецепти