Рецепт Анке пиріг фото

Анке пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Лимон
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

"анковскій" пиріг або пиріг "доктора Анке" увійшов в історію під такою назвою завдяки сімейству Л.М. Толстого. Цей десерт був обов'язковим під час святкового обіду або вечері.

Пиріг готується легко, хоча на перший погляд цього не скажеш. Після випічки корж необхідно добре охолодити. Не лякайтесь, якщо він буде злегка вологий, це властиво пирога. Начинку важливо безперервно помішувати, так як яйця згортаються і білок відсікається. Не нехтуйте цією процедурою. І обов'язково дайте просочитися готовому пирогу, тоді ваша робота буде винагороджена по заслугах.


  • Борошно - 450 грам
  • Вершкове масло - 350 грам(225 г. В тісто, 125 г. В начинку)
  • Цукор - 335 грам(115 г. В тісто, 220 г. В начинку)
  • Яйця - 5 штук(3 жовтка в тісто, 2 яйця в начинку)
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Лимон - 3 штуки (середній)
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
анковскій пиріг - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
анковскій пиріг - фото крок 2
У глибокій чашці перетріть борошно з вершковим маслом в крихту.
анковскій пиріг - фото крок 3
Додайте воду, жовтки і цукор.
анковскій пиріг - фото крок 4
Замісити м'яке тісто.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
анковскій пиріг - фото крок 5
Підготуйте форму для випічки. Вистелити її папером. Тісто розкачати за розміром форми.
Поставте випікатися в гарячу духовку на 40 хвилин.
анковскій пиріг - фото крок 6
Поки випікається основа для пирога, зробіть начинку. Натріть цедру з двох лимонів і вичавіть сік з трьох лимонів. Перемішайте все разом.
анковскій пиріг - фото крок 7
Розітріть м'яке масло з цукром.
анковскій пиріг - фото крок 8
Додайте яйця, сік і цедру лимона. Перемішайте.
анковскій пиріг - фото крок 9
Проваріть масу протягом 25-30 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
анковскій пиріг - фото крок 10
Готову основу для пирога вийміть з духовки. Перекладіть з форми і охолодіть.
анковскій пиріг - фото крок 11
Охолоджену основу розріжте на дві частини.
анковскій пиріг - фото крок 12
Одну частину перекладіть на блюдо і промажте начинкою. Попередньо візуально розділивши кількість навпіл.
анковскій пиріг - фото крок 13
Накрийте другою частиною і рясно посипте цукровою пудрою.
анковскій пиріг - фото крок 14
Готовому пирогу дайте просочитися протягом 2-3 годин при кімнатній температурі.
анковскій пиріг - фото крок 15
Пиріг готовий. Смачного!

Схожі рецепти