Анке пиріг
(покроковий рецепт з фото)
"анковскій" пиріг або пиріг "доктора Анке" увійшов в історію під такою назвою завдяки сімейству Л.М. Толстого. Цей десерт був обов'язковим під час святкового обіду або вечері.
Пиріг готується легко, хоча на перший погляд цього не скажеш. Після випічки корж необхідно добре охолодити. Не лякайтесь, якщо він буде злегка вологий, це властиво пирога. Начинку важливо безперервно помішувати, так як яйця згортаються і білок відсікається. Не нехтуйте цією процедурою. І обов'язково дайте просочитися готовому пирогу, тоді ваша робота буде винагороджена по заслугах.
- Борошно - 450 грам
- Вершкове масло - 350 грам(225 г. В тісто, 125 г. В начинку)
- Цукор - 335 грам(115 г. В тісто, 220 г. В начинку)
- Яйця - 5 штук(3 жовтка в тісто, 2 яйця в начинку)
- Вода - 50 мілілітрів
- Лимон - 3 штуки (середній)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибокій чашці перетріть борошно з вершковим маслом в крихту.
Додайте воду, жовтки і цукор.
Замісити м'яке тісто.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Підготуйте форму для випічки. Вистелити її папером. Тісто розкачати за розміром форми.
Поставте випікатися в гарячу духовку на 40 хвилин.
Поставте випікатися в гарячу духовку на 40 хвилин.
Поки випікається основа для пирога, зробіть начинку. Натріть цедру з двох лимонів і вичавіть сік з трьох лимонів. Перемішайте все разом.
Розітріть м'яке масло з цукром.
Додайте яйця, сік і цедру лимона. Перемішайте.
Проваріть масу протягом 25-30 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
Готову основу для пирога вийміть з духовки. Перекладіть з форми і охолодіть.
Охолоджену основу розріжте на дві частини.
Одну частину перекладіть на блюдо і промажте начинкою. Попередньо візуально розділивши кількість навпіл.
Накрийте другою частиною і рясно посипте цукровою пудрою.
Готовому пирогу дайте просочитися протягом 2-3 годин при кімнатній температурі.
Пиріг готовий. Смачного!