Аджика з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Моя улюблена аджика - це аджика з горіхами. Якщо в цю традиційну кавказьку приправу не додав горіхів, вона і назви аджика не заслуговує. Справжня аджика обов'язково повинна бути з горіхами.
Сьогодні я розповім вам, як робити справжню аджику з волоськими горіхами. Благо робити її дуже просто і швидко, головне - акуратно чистити гострі перці і не скупитися на хороші спеції. Приготовану за цим рецептом аджику з горіхами можна використовувати негайно, а можна закатати в банки і зберігати до кращих часів. Хай щастить!
- Перці гострі (чилі) - 1 кілограм
- Часник - 400 грам
- Кінза свіжа - 100 грам
- Горіхи волоські - 300 грам
- Коріандр сушений - 100 грам
- Чабер сушений - 40 грам
- Олія - 50 мілілітрів
- Оцет винний білий - 150 мілілітрів
- Сіль - 50 грам
Перці загортаємо в газету і залишаємо на ніч підсохнути. На наступний день акуратно, в рукавичках, очищаємо перці від насіння.
Через м'ясорубку пропускаємо гострі перці і очищений часник. Те ж саме робимо з горіхами і свіжої кінзою.
В отриману суміш додаємо спеції і сіль.
Додаємо масло і винний оцет. Руками (обов'язково в рукавичках! ) ретельно перемішуємо інгредієнти. Як тільки все рівномірно перемішане - аджика з горіхами готова!