Зрази з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший спосіб зробити ваш вечеря незвичайним - це приготувати неймовірно ніжні й ароматні зрази з сюрпризом всередині! Що може бути краще!
Картопля завжди знайдеться в кожному будинку, а печериці - самі доступних за ціною гриби на сьогоднішній день, так що справа за малим - залишається тільки ознайомитися з цим простим рецептом зраз з печерицями, і можна сміливо приступати до справи. Тут все гранично просто, і ви без праці впораєтеся з їх приготуванням, а ваша сім'я скаже вам величезне спасибі за смачний і ситний вечеря. Я досить часто готую такі зрази для своїх рідних, тому зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити неймовірно смачні зрази з печерицями швидко і легко.
- Картопля - 8 штук (великі бульби)
- Печериці - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Картоплю чистимо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Поки картопля вариться, ми нарізаємо цибулю невеликими кубиками, а печериці пластинками.
Лук обсмажуємо на сковороді до напівготовності з додаванням олії. Потім додаємо шампіньйони і смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва волога. Солимо і додаємо мелений перець.
Коли картопля буде готовий, зливаємо воду і робимо з нього пюре. Додаємо яйце і три ложки борошна, при необхідності ще трохи солимо і перчимо.
З пюре ліпимо невеликі коржі (у мене вийшло 12 штук), на кожен коржик кладемо приготовлену з грибів і цибулі начинку.
З'єднуємо краю коржів і формуємо зрази, обвалюють з в борошні.
Розігріваємо в сковороді невелика кількість рослинного масла і смажимо на ньому зрази кілька хвилин.
Коли з одного боку утворюється рум'яна кірочка, перевертаємо на інший бік і смажимо до золотистого кольору. Подаємо готові зрази зі сметаною або сметанним соусом. Приємного всім апетиту!