Жульєн зі свининою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Вже знайоме всім французьке блюдо "жульен" давно перекочувало в меню на наші кухні. З'явилося багато варіацій його приготування, тому напевно можна знайти для себе улюблений варіант.
Головне, щоб всі інгредієнти готувалися в горщиках в духовці, а зверху була вершково-сирна заливка. Ознайомтеся з тим, як приготувати жульєн зі свининою і картоплею по моїм рецептом. Блюдо вийде святковим і дуже ситним. Хоча готується воно досить просто. Пропорції розраховані на 6 порцій.
- Свинина - 800 грам
- Гриби - 700 грам
- Твердий сир - 200 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Картопля - 13 штук
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Вершкове масло - 6 чайних ложок
- Часник - 7 зубчиків
- Зелень - 2 пучка
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
М'ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте його в олії до готовності.
Шматочки м'яса перекладіть в горщики. Посоліть і поперчіть його.
Морква почистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Лук чистої і Мельк nashinkuyte. Часник почистіть і подрібніть.
Обсмажте цибулю з морквою на сковороді в олії до готовності.
Всипте зажарку в горщики. Зверху посипте її часником.
Картопля почистіть, помийте і наріжте соломкою. Обсмажте його до готовності в олії.
Готову картоплю викладіть в горщики. Посоліть і поперчіть його. Посипте подрібненою зеленню.
Гриби помийте, наріжте і обсмажте до готовності. Викладіть їх наступним шаром в горщики.
У кожну порцію покладіть по чайній ложці вершкового масла, залийте 150 мл. Води.
Зверху натріть сир (на крупній тертці) і змастіть все майонезом.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Запікайте жульен 50-60 хвилин. Смачного!