Жульєн з картоплею та грибами
(покроковий рецепт з фото)
Я не знаю, хто перший спробував додати в жульен картопля, але, як мені здається, ця ідея геніальна, адже з картоплею у страви такий рідний смак, та й взагалі так жульен виходить набагато ситніше.
Звичайно, деякі можуть мені заперечити, що такий рецепт приготування жульєну з картоплею та грибами мало чим нагадує початковий варіант цієї страви. Можливо це так, але я все ж дуже рекомендую вам спробувати такий жульен, адже він дійсно виходить дуже смачний. Поєднання картоплі і ароматних грибочків, думаю, припаде до смаку абсолютно всім, а ми заллємо їх густим соусом і запекти в духовці під сирною шапочкою. Повірте мені, жульєн з картоплею та грибами в домашніх умовах виходить дивовижний, його оцінить вся ваша сім'я, так що не поспішайте завчасно критикувати цей незвичайний рецепт.
- Картопля відварна - 10-12 штук
- Гриби - 450-500 грам
- Сир твердий - 200-250 грам
- Сир плавлений - 125 грам(1 баночка)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, хміль-сунелі)
- Сіль - - За смаком
Перш все вам слід обсмажити гриби до готовності, оскільки я використовувала заморожені і попередньо відварені грибочки, то цей етап я пропустила. Далі ми чистимо відварну картоплю і нарізаємо його невеликими кубиками.
Чистимо цибулю, подрібнюємо його і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості, потім з'єднуємо цибулю з грибами.
Ставимо чисту суху сковороду на вогонь і висипаємо на неї борошно, смажимо борошно до легкого золотистого відтінку (1-2 хвилини).
Після цього додаємо до борошна вершкове масла і, інтенсивно помішуючи масу, смажимо все до вбирання масла борошном.
Не перестаючи заважати, вливаємо на сковороду трохи гарячої води, доводимо рідину до кипіння. В результаті у нас повинно вийти однорідна маса середньої густини.
Коли наш соус почне потроху кипіти, викладаємо в нього плавлений сир, ретельно все перемішуємо.
Солимо соус, приправляем його спеціями і знову доводимо масу до кипіння, вимикаємо вогонь.
Коли соус трохи охолоне, розбиваємо в нього два яйця і ще раз гарненько все перемішуємо до однорідного стану.
Тепер у нас підготовлені всі інгредієнти, і ми можемо почати викладати їх в горщики. Спочатку на дно кожного горщика кладемо картопля, на нього відправляємо гриби з цибулею і подрібнений часник.
Заливаємо все приготованим соусом.
Зверху соус щедро посипаємо тертим на крупній тертці сиром, ставимо горщики в розігріту до 180 градусів духовку.
Приблизно через 25-30 хвилин, коли сир розплавиться і утворює ароматну скоринку, жульєн можна діставати з духовки і подавати до столу. Приємного всім апетиту!