Жульєн класичний з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
На будь-якому святі знадобиться ця смачна гаряча закуска з курячого філе і печериць. Не обов'язково готувати жульєн в кокотницах, можна використовувати будь-яку керамічну форму для випічки.
Як приготувати жульєн класичний з куркою і грибами при відсутності вершків? звичайно, можна використовувати молоко, в такому випадку готуйте соус на пару хвилин довше, щоб він придбав консистенцію рідкої сметани. Подавайте жульен гарячим. Кожну порцію присипте рубаною зеленню петрушки і базиліка.
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 500 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Твердий сир - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
1
Наріжте цибулю дрібними кубиками. Обсмажте його в рослинній олії до золотистого кольору.
2
Печериці помийте і наріжте пластинами. Додайте їх до цибулі і обсмажуйте, поки не випарується майже вся рідина.
3
Відваріть куряче філе до готовності і охолодіть його. Нарвіть м'ясо на волокна або подрібніть його ножем.
4
Змішайте цибулю, гриби, курку, додайте сіль, перець. Викладіть цю масу в керамічну форму і відправте в розігріту до 230 градусів духовку.
5
Тим часом приготуйте заливку для жульєну. Розтопити вершкове масло і додайте в нього борошно, заважаючи її протягом хвилини. Потім тонкою цівкою додайте вершки і енергійно перемішайте віночком протягом 2-3 хвилин.
6
Вилийте соус в гриби з куркою, перемішайте. Зверху викладіть тертий сир і запікайте 15 хвилин.