Рецепт Жульєн з куркою і грибами фото

Жульєн з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Сир , Курка , Гриби , Печериці , Куряча грудка
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Французький спосіб нарізки продуктів дав назву цієї страви, яке подається до столу як гаряча закуска. Всі інгредієнти в ідеалі повинні нарізатися соломкою. Смачно, ситно і легко готується.

Опис приготування:

Смачна гаряча закуска, яку зазвичай запікають і подають до столу в невеликих формочках - кокотницах. Для домашнього застілля це блюдо можна приготувати і в одній формі. Жульєн готують з різних інгредієнтів, а з цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати жульєн з куркою і грибами.

  • Куряча грудка - 400 грам
  • Печериці - 500-700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сир твердий - 200 грам
  • Вершки - 350-400 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Мускатний горіх мелений - 1-2 Щепоток
жульєн з куркою і грибами - фото крок 1
Курячі грудки можна відварити, а можна обсмажити. Для обсмажування нарізаємо грудку на шматочки середнього розміру і на невеликій кількості олії на сильному вогні обсмажуємо до легкого золотистого кольору. Перекладаємо в миску і щільно укутати в фольгу.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 2
Чистить і Мельк narezhem цибулю. Обсмажити на рослинному маслі.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 3
Додамо очищені і нарізані печериці.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 4
І обсмажуємо до випаровування рідини. Солимо і перчимо до смаку.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 5
Курячі грудки нарізаємо і додаємо до грибів з цибулею. Перемішуємо і через пару хвилин прибираємо з вогню.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 6
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно і добре перемішуємо. Прогріваємо хвилину-півтори, не забуваємо перемішувати.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 7
І невеликими порціями додаємо вершки, при цьому перемішуємо вінчиком, щоб не утворилося грудочок. Додамо чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 8
А тепер змішуємо соус з грибами і куркою.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 9
Розкладаємо по жароміцним формах або в одну велику форму і щедро посипаємо натертим сиром.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 10
І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25 до красивої золотистої скоринки.

Схожі рецепти