Рецепт Жульєн з куркою і грибами фото

Жульєн з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Гриби, Печериці, Куряча грудка
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Французький спосіб нарізки продуктів дав назву цієї страви, яке подається до столу як гаряча закуска. Всі інгредієнти в ідеалі повинні нарізатися соломкою. Смачно, ситно і легко готується.

Смачна гаряча закуска, яку зазвичай запікають і подають до столу в невеликих формочках - кокотницах. Для домашнього застілля це блюдо можна приготувати і в одній формі. Жульєн готують з різних інгредієнтів, а з цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати жульєн з куркою і грибами.

  • Куряча грудка - 400 грам
  • Печериці - 500-700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сир твердий - 200 грам
  • Вершки - 350-400 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Мускатний горіх мелений - 1-2 Щепоток
жульєн з куркою і грибами - фото крок 1
Курячі грудки можна відварити, а можна обсмажити. Для обсмажування нарізаємо грудку на шматочки середнього розміру і на невеликій кількості олії на сильному вогні обсмажуємо до легкого золотистого кольору. Перекладаємо в миску і щільно укутати в фольгу.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 2
Чистить і Мельк narezhem цибулю. Обсмажити на рослинному маслі.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 3
Додамо очищені і нарізані печериці.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 4
І обсмажуємо до випаровування рідини. Солимо і перчимо до смаку.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 5
Курячі грудки нарізаємо і додаємо до грибів з цибулею. Перемішуємо і через пару хвилин прибираємо з вогню.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 6
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно і добре перемішуємо. Прогріваємо хвилину-півтори, не забуваємо перемішувати.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 7
І невеликими порціями додаємо вершки, при цьому перемішуємо вінчиком, щоб не утворилося грудочок. Додамо чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 8
А тепер змішуємо соус з грибами і куркою.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 9
Розкладаємо по жароміцним формах або в одну велику форму і щедро посипаємо натертим сиром.
жульєн з куркою і грибами - фото крок 10
І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25 до красивої золотистої скоринки.

Схожі рецепти