Жульєн з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Французький спосіб нарізки продуктів дав назву цієї страви, яке подається до столу як гаряча закуска. Всі інгредієнти в ідеалі повинні нарізатися соломкою. Смачно, ситно і легко готується.
Смачна гаряча закуска, яку зазвичай запікають і подають до столу в невеликих формочках - кокотницах. Для домашнього застілля це блюдо можна приготувати і в одній формі. Жульєн готують з різних інгредієнтів, а з цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати жульєн з куркою і грибами.
- Куряча грудка - 400 грам
- Печериці - 500-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Вершки - 350-400 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Мускатний горіх мелений - 1-2 Щепоток
Курячі грудки можна відварити, а можна обсмажити. Для обсмажування нарізаємо грудку на шматочки середнього розміру і на невеликій кількості олії на сильному вогні обсмажуємо до легкого золотистого кольору. Перекладаємо в миску і щільно укутати в фольгу.
Чистить і Мельк narezhem цибулю. Обсмажити на рослинному маслі.
Додамо очищені і нарізані печериці.
І обсмажуємо до випаровування рідини. Солимо і перчимо до смаку.
Курячі грудки нарізаємо і додаємо до грибів з цибулею. Перемішуємо і через пару хвилин прибираємо з вогню.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно і добре перемішуємо. Прогріваємо хвилину-півтори, не забуваємо перемішувати.
І невеликими порціями додаємо вершки, при цьому перемішуємо вінчиком, щоб не утворилося грудочок. Додамо чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
А тепер змішуємо соус з грибами і куркою.
Розкладаємо по жароміцним формах або в одну велику форму і щедро посипаємо натертим сиром.
І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25 до красивої золотистої скоринки.