Рецепт Грибний жульєн фото

Грибний жульєн
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Куряче філе, Гриби, Цибуля, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви завжди мріяли покуштувати смачну гарячу закуску, але ніколи не доводилося, сьогодні відповідний день! Зараз я розповім вам, як приготувати грибний жульєн в домашніх умовах.

Julien - французьке блюдо, яке легко можна приготувати в домашніх умовах. В результаті вийде ситне, смачна страва, яке стане фаворитом у вашій родині! Цей рецепт є класичним, однак ви можете відходити від нього, додаючи або прибираючи певні продукти. Готують жульен часто в кокотницах або глиняних горщиках. Подавати необхідно в тій посуді, в якій готувалося блюдо, прикрасивши його дрібно посіченою зеленню. Замість сметани ви можете використовувати соус "бешамель", який також додасть Жульєна вершкового і ніжного смаку! Смачного!

  • Куряче філе - 500 грам
  • Печериці - 500 грам
  • Твердий сир - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Крем - 300 грам
  • Вершкове масло - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
1
Насамперед готуємо всі необхідні продукти. Очищаємо від шкірки цибулю, размораживаем при необхідності куряче філе. Всі продукти моєму, потім приступаємо до їх нарізці.
2
Нарізаємо цибулю невеликими шматочками, обсмажуємо його до тих пір, поки він не стане прозорим.
3
Після цього до цибулі додаємо нарізані печериці та куряче філе. Додаємо спеції, ретельно все перемішуємо. Як тільки вся волога випарується, знімаємо сковороду з вогню.
4
Готуємо соус. Для цього в окремому посуді змішуємо сметану з майонезом, часником і зеленню. Однак можна просто обійтися сметаною.
5
Кокотниці змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно обсмажену цибульно-грибну суміш з шматочками курки. Поливаємо все це соусом або сметаною і засипаємо тертий на крупній тертці сир, створюючи сирну шапку.
6
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Блюдо готово!

Схожі рецепти