Грибний жульєн
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви завжди мріяли покуштувати смачну гарячу закуску, але ніколи не доводилося, сьогодні відповідний день! Зараз я розповім вам, як приготувати грибний жульєн в домашніх умовах.
Julien - французьке блюдо, яке легко можна приготувати в домашніх умовах. В результаті вийде ситне, смачна страва, яке стане фаворитом у вашій родині! Цей рецепт є класичним, однак ви можете відходити від нього, додаючи або прибираючи певні продукти. Готують жульен часто в кокотницах або глиняних горщиках. Подавати необхідно в тій посуді, в якій готувалося блюдо, прикрасивши його дрібно посіченою зеленню. Замість сметани ви можете використовувати соус "бешамель", який також додасть Жульєна вершкового і ніжного смаку! Смачного!
- Куряче філе - 500 грам
- Печериці - 500 грам
- Твердий сир - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Крем - 300 грам
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1
Насамперед готуємо всі необхідні продукти. Очищаємо від шкірки цибулю, размораживаем при необхідності куряче філе. Всі продукти моєму, потім приступаємо до їх нарізці.
2
Нарізаємо цибулю невеликими шматочками, обсмажуємо його до тих пір, поки він не стане прозорим.
3
Після цього до цибулі додаємо нарізані печериці та куряче філе. Додаємо спеції, ретельно все перемішуємо. Як тільки вся волога випарується, знімаємо сковороду з вогню.
4
Готуємо соус. Для цього в окремому посуді змішуємо сметану з майонезом, часником і зеленню. Однак можна просто обійтися сметаною.
5
Кокотниці змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно обсмажену цибульно-грибну суміш з шматочками курки. Поливаємо все це соусом або сметаною і засипаємо тертий на крупній тертці сир, створюючи сирну шапку.
6
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Блюдо готово!