Грибний жульєн в кабачковий кокотницах
(покроковий рецепт з фото)
Варіації на тему жульєну можуть бути найрізноманітніші. Готувати його можна не тільки в кокотницах, але також в картоплі, помідорах, кабачках, баклажанах і навіть в грибах.
Готувати жульєн - завжди в задоволення, а грибний жульєн в кабачковий кокотницах в домашніх умовах в усі часи залишається улюбленою стравою на будь-якій кухні світу. На цей раз я вирішила трохи відійти від традиційного приготування, взявши в якості основи "бочонок" з кабачка.
- Кабачок - 2 штуки
- Gribи Лисички - 100 грам (гриби можна брати будь-які на смак)
- Вершки - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Борошно - 20 грам
1. Картопля в якості основи для жульєну використовувати вже нудно. Для повної гармонії можна спробувати кабачок або баклажан - особливо кабачок буде чудово гармоніювати з грибами і вершками.
2. Візьміть тепер приблизний за розміром склянку або стопку, виріжте середину.
3. Тепер цю серединку розріжте ще раз. Зробіть так, щоб вони були нерівнозначні (як на фото). Це потрібно для того, щоб просто закрити низ і зробити підкладку.
4. Підкладіть на низ розрізану частину, сіль і poperčite. Постарайтеся зробити так, щоб підкладка повністю стосувалася всіх сторін.
5. Тим часом відправте на сковороду цибулю і дрібно нарізані гриби. Смажимо до повної готовності, постійно помішуючи.
6. Вливаємо в кінці смаження вершки і тушкуємо ще близько 10 хвилин на слабкому вогні. Гриби можете брати абсолютно будь-які, але лісові (як обрані нами лисички) створюють справжній ансамбль смаку.
7. Викладаємо на дно отриману масу, рівномірно розподіляючи її. Залиште місце для сиру.
8. Зверху присипаємо сиром і ставимо в духовку на 20 хвилин. Температура духової шафи повинна бути не менше 180 градусів.
9. Не поспішайте відразу знімати жульен з дека не рекомендується - дайте йому трохи охолонути, щоб не зруйнувати отриману конструкцію.