Жульєн в їстівних кокотницах
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачне і соковите блюдо французької кухні, а у вас немає спеціальних кокотниц? Не біда! За допомогою цього рецепта ви приготуєте жульен в їстівних кокотницах, і посуд мити не доведеться.
Хочете приготувати смачне й оригінальне соковите блюдо, яке можна з'їсти разом з "посудом", в якому воно готувалося? :) За допомогою цього простого рецепту, в якому розказано і показано, як приготувати жульєн в їстівних кокотницах, ви зможете здивувати і дуже смачно нагодувати рідних або гостей. Готуємо!
- Куряче філе - 400-500 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 170-200 грам
- Вершки 15% - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Булочки несолодкі - 8 штук
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Куряче філе нарізаємо маленькими шматочками, додаємо пару пучок солі, чорний мелений перець і паприку. Перемішуємо, нехай трохи постоїть.
Гриби почистимо, помиємо і максимально обсушити. Потім нарізаємо їх невеликими шматочками.
Очистимо цибулину, дрібно її наріжемо.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, викладаємо в неї гриби. Обсмажуємо до повного випаровування рідини.
Додаємо цибулю, перемішуємо і обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулі.
А тепер додамо куряче філе. Перемішуємо і обсмажуємо хвилин 5-7.
Додаємо вершки і сіль за смаком. Доводимо до кипіння, а через пару хвилин прибираємо сковороду з вогню.
Зрізаємо з булочок верхівку, видаляємо м'якуш.
Деко застилає пергаментом. Заповнюємо булочки начинкою.
Сир натираємо на тертці.
І викладаємо сир поверх начинки, як би запечатуючи її.
І відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20-25. Сир повинен розплавитися і трохи підрум'янитися.