Жюльєн в кокотницах з печерицями та куркою
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто знає, як приготувати жульєн в кокотницах з печерицями та куркою - ситна гаряча страва, інгредієнти якого можна варіювати на власний смак.
Гарячі страви, приготовані в порційних горщиках, мабуть, найвдаліший варіант страв на святковий стіл. Жюльєн необхідно готувати в керамічних кокотницах, що дозволяє відразу прикрасити порції готового блюда і подати їх на стіл. Начинка жульєну може бути різною, але традиційно його готують з курячим філе і грибами - так блюдо виходить не тільки ситним, але і дуже ароматним. Ви можете додати трохи приправ або спецій для більш насиченого аромату.
- Куряче філе - 400 грам
- Печериці - 600 грам
- Цибуля - 180 грам
- Борошно - 15 грам
- Вершки 20-25% - 250 мілілітрів
- Сир твердий - 150 грам
- Рафінована олія - 30-40 грам
- Сіль - 5-7 грам
- Перець - За смаком
1. Печериці, цибуля і куряче філе наріжте соломкою. На розігріту сковороду налийте кілька столових ложок рослинної рафінованої олії і обсмажте куряче філе протягом декількох хвилин.
2. Перекладіть курку в миску. На сковороді обсмажити цибулю до напівпрозорого стану. Додайте печериці, посоліть і смажте протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
3. Коли випарується рідина, додайте куряче філе і на малому вогні протушкувати страву п'ять хвилин. Борошно розведіть до частини вершків і добре перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
4. Додайте інші вершки, залийте ними гриби з куркою. Додати сіль, поперчіть і, помішуючи, су довести до zagusteniâ. Відразу наповніть керамічні кокотніци і посипте тертим сиром.
5. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився. Смачного!