Жюльєн з грибів з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Хоча жюльєн - французьке блюдо, але воно любимо в багатьох країнах вже не один десяток років. Все тому, що таке поєднання простих продуктів неймовірно смачне. І приготування не забере багато сил.
Креязик текстура, апетитна скоринка і аромат страви відразу ж підкорюють. До речі, замість печериць використовуються і інші види грибів, а моцарелу можна замінити на твердий сир. Але поки ознайомтеся з тим, як приготувати жульєн з грибів з куркою. Найкраще його запікати в порційних формочках.
- Куряча грудка - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Вершки 35-40% - 400 мілілітрів
- Моцарелла - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
Розігрійте вершкове масло на сковороді. Обсмажте в ньому до м'якості дрібно нашатковану цибулю.
Потім цибулю перекладіть з сковороди, а в неї додайте оливкову олію і нарізані гриби. Готуйте їх до випаровування рідини. Потім додайте цибулю і нарізану грудку. Всипте сіль і перець. Все перемішайте.
Суміш зі сковороди перекладіть в 6 жароміцних формочок. Зробіть соус, збивши вершки з сіллю. Окремо підсмажте борошно до золотистого кольору. Все змішайте. Влийте соус в форми. Зверху натріть сир.
Запікайте жюльєн в духовці 12 хвилин. Смачного!