Рецепт Жюльєн з куркою і грибами фото

Жюльєн з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка , Гриби , Куряча грудка
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Жюльєн з куркою і грибами запікається в соусі бешамель або вершках під сирною скоринкою. Взагалі слово"жюльєн" прийшло в Росію з французької кухні і позначає спосіб нарізки овочів тонкою соломкою.

Опис приготування:

Жюльєн з куркою і грибами порадує своїм насиченим вершково-овочевим смаком. Блюдо готується близько півтора години. Процес приготування жульєну передбачає і варіння, і світіння, і запікання. Курку треба відварити, гриби і цибулю обсмажити, потім приготувати соус бешамель. Викласти гриби з куркою в горщика, залити соусом, припорошити сирому і випікати у духовці.

  • Куряче філе (грудка) - 1 штука
  • Печериці - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Моцарелла або сулугуні - 200 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Перець - 2-3 Щепоток
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вершки жирні - 1/2 склянки
  • Паприка мелена - 2-3 Щепоток
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 1
1. Відваріть куряче філе. Готове філе нарубати.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 2
2. Печериці промийте і просушіть на паперовому рушнику.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 3
3. Промиті печериці нарубати пластинками.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 4
4. Цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 5
5. Сир сулугуні або моцарелла натріть на крупній тертці.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 6
6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте дві столові ложки рослинної олії. Обсмажте цибулю з сіллю, помішуючи, до м'якості і золотистого кольору.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 7
7. Додайте до цибулі нарізані гриби і курку. Поперчіть і перемішайте.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 8
8. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь. Всипте ложку борошна і обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 9
9. Додайте до борошна масло, заважайте до розчинення масла.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 10
10. Якщо маса загусне, додайте трохи молока.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 11
11. Зліг прогрійте збиті вершки. Вони повинні бути теплими.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 12
12. Теплі вершки додайте до масла з борошном, прогрійте протягом хвилини, а потім гарненько збийте вінчиком.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 13
13. Увімкніть духовку на 180 градусів. Суміш з курки і грибів викладіть в горщики.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 14
14. У кожен горщик додайте соус.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 15
15. Зверху вміст кожного горщика присипте тертим сиром і меленою паприкою.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 16
16. Випікайте жюльєн з куркою і грибами в розігрітій до 180 градусів духовці, поки сир повністю не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.
жюльєн з куркою і грибами - фото крок 17
17. Подавайте жюльен гарячим. Смачного!

Схожі рецепти