Жюльєн з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Жюльєн з куркою і грибами запікається в соусі бешамель або вершках під сирною скоринкою. Взагалі слово "жюльєн" прийшло в Росію з французької кухні і позначає спосіб нарізки овочів тонкою соломкою.
Жюльєн з куркою і грибами порадує своїм насиченим вершково-овочевим смаком. Блюдо готується близько півтора години. Процес приготування жульєну передбачає і варіння, і світіння, і запікання. Курку треба відварити, гриби і цибулю обсмажити, потім приготувати соус бешамель. Викласти гриби з куркою в горщика, залити соусом, припорошити сирому і випікати у духовці.
- Куряче філе (грудка) - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Моцарелла або сулугуні - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець - 2-3 Щепоток
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки жирні - 1/2 склянки
- Паприка мелена - 2-3 Щепоток
1. Відваріть куряче філе. Готове філе нарубати.
2. Печериці промийте і просушіть на паперовому рушнику.
3. Промиті печериці нарубати пластинками.
4. Цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
5. Сир сулугуні або моцарелла натріть на крупній тертці.
6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте дві столові ложки рослинної олії. Обсмажте цибулю з сіллю, помішуючи, до м'якості і золотистого кольору.
7. Додайте до цибулі нарізані гриби і курку. Поперчіть і перемішайте.
8. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь. Всипте ложку борошна і обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору.
9. Додайте до борошна масло, заважайте до розчинення масла.
10. Якщо маса загусне, додайте трохи молока.
11. Зліг прогрійте збиті вершки. Вони повинні бути теплими.
12. Теплі вершки додайте до масла з борошном, прогрійте протягом хвилини, а потім гарненько збийте вінчиком.
13. Увімкніть духовку на 180 градусів. Суміш з курки і грибів викладіть в горщики.
14. У кожен горщик додайте соус.
15. Зверху вміст кожного горщика присипте тертим сиром і меленою паприкою.
16. Випікайте жюльєн з куркою і грибами в розігрітій до 180 градусів духовці, поки сир повністю не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.
17. Подавайте жюльен гарячим. Смачного!