Жюльєн з курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ще один рецепт смачної і цікавою закуски, як приготувати жульєн з курки з грибами. Таку закуску часто можна зустріти в меню кращих ресторанів і кафе. Він смачний, ситний і цікавий.
Найчастіше таку закуску готують порційно, в маленьких піалах, проте, Проте смачною вона буде і в великій формі, а подавати можна, як пиріг, розділивши на шматочки. Жюльєн можна приготувати з суміші різних морепродуктів, головне тут вершковий соус і щедра жменю сиру, завдяки якій отримуємо золотисту скориночку. Така закуска обов'язково сподобається всім.
- Філе - 0, 5 кілограма
- Гриби - 300 грам
- Цибуля - 200 грам
- Сир твердий - 250-300 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Куряче філе відварюємо і нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо і нарізаємо півкільцями (кубиком) цибуля. Гриби чистимо, зрізаємо край ніжки і нарізаємо невеликими шматочками. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії і відправляємо спершу цибулю, а потім гриби. Обсмажуємо до випаровування рідини, після чого додаємо м'ясо, сіль і спеції.
2. На сухій сковороді обсмажуємо борошно, вливаємо тонким струменем вершки і весь час енергійно помішувати, доводимо до смаку спеціями. Як закипіло - відразу знімаємо з вогню і вливаємо до грибів і м'яса.
3. Перекладаємо начинку в форму, натираємо сир і викладаємо зверху. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин (до появи золотистої скоринки). Подаємо закуску гарячої.