Жюльєн з курки в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Відоме багатьом блюдо - жюльєн з курки в горщиках в домашніх умовах приготувати можна дуже легко. Головне - мати потрібні горщики або кокотніци і мінімум доступних продуктів.
Запікається жюльєн досить швидко, а за зовнішнім виглядом і смаком нічим не поступається ресторанним. У місцях громадського харчування його можуть подавати з високою "шапочкою" з яєць, але вдома ми приготуємо жюльєн зі звичайною сирною скоринкою. Гриби краще використовувати ті, які швидко готуються, але якщо ви хочете відчути незабутній смак грибів і курки - можете заздалегідь приготувати лісові гриби. Саме вони і сметанний соус по істині творять кулінарні дива!
- Куряче філе - 200 грам
- Гриби - За смаком
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Сіль, приправи - За смаком
- Цибуля - 1 штука
1. Багато з нас насолоджувалися в кафе цим приголомшливим блюдом, сирна скоринка якого балує навіть найдосвідченіші смакові рецептори. Щоб приготувати домашній жульен, відварюємо для початку куряче філе. У бульйон можна додати овочі і спеції, а також сіль.
2. Після того, як курка буде готова, нарізаємо її досить дрібно і змішуємо з грибами.
3. Відправляємо на сковороду смажитися м'ясо з грибами, після чого додаємо цибулю і в самому кінці сметану. Гриби краще брати печериці, оскільки вони готуються дуже швидко.
4. Для жульєну обов'язково будуть потрібні кокотніци або формочки (в крайньому випадку невеликі горщики). Викладаємо нашу начинку в формочку, а зверху посипаємо сиром. Тепер відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин.
5. Після охолодження можна прикрасити зеленню і подати разом з жюльєном свіжі овочі. Вего півгодини і жюльєн з курки в горщиках в домашніх умовах готовий! Смачного!