Рецепт Жюльєн в горщиках фото

Жюльєн в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах, Курка, Макарони, Куряча грудка
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря

Жюльєн в горщиках - апетитне французьке блюдо в традиційній російській посуді. Ніжне, буквально тане в роті. Рецепт жульєну в горщиках дуже простий - читайте, як його приготувати!

Якщо у вас немає спеціальних кокотниц для запікання жульєну - не біда. Я розповім вам, як приготувати жульєн в російських глиняних горщиках. Не лякайтесь - це зовсім нескладно, рецепт страви з фото допоможе вам і ви зможете насолодитися цим шедевром французької кухні в повному обсязі

  • Філе куряче варене - 300 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Сир - 300 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершки - 100 грам
  • Спеції - 2-3 Щепоток (ваші улюблені)
жюльєн в горщиках - фото крок 1
Дрібно нарізаємо варене куряче філе.
жюльєн в горщиках - фото крок 2
Гриби миємо, чистимо і нарізаємо маленькими шматочками.
жюльєн в горщиках - фото крок 3
Цибулину очищаємо і тонко нарізаємо півкільцями.
жюльєн в горщиках - фото крок 4
Сир натираємо на крупній тертці.
жюльєн в горщиках - фото крок 5
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо смажитися цибулю з сіллю. Смажимо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і злегка золотистого кольору.
жюльєн в горщиках - фото крок 6
Додаємо до цибулі нарізані гриби і куряче філе. Обсмажуємо хвилин 5, потім додаємо перець, перемішуємо і прибираємо сковорідку з плити.
жюльєн в горщиках - фото крок 7
Приступаємо до приготування соусу. Нагріваємо сковорідку і підсушують на ній борошно. Весь час перемішуємо! !!
жюльєн в горщиках - фото крок 8
Коли мука зазолотиться, додаємо до неї вершкове масло і розтоплюємо його, перемішуючи з борошном.
жюльєн в горщиках - фото крок 9
До маслу з борошном виливаємо вершки і все перемішуємо, щоб не було грудочок. Якщо соус виходить дуже густим - можна розбавити його молоком. Прибираємо соус з вогню.
жюльєн в горщиках - фото крок 10
Викладаємо в горщики суміш курки з цибулею і грибами, додаємо наші улюблені спеції і поливаємо приготованим соусом.
жюльєн в горщиках - фото крок 11
Потім посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Як тільки сир розплавиться і стане золотистим - наше блюдо готово!

Схожі рецепти