Жульєн з глив
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне і красиве блюдо за мотивами відомого французького блюда. Готується воно дуже легко, а аромат і солодкуватий смак глив надають йому легкість і вишуканість. Це швидко, смачно і красиво!
Смачна і соковита тепла закуска, яка готується дуже легко і швидко. Неповторний смак і аромат глив надають цій страві особливого смаку. На словах не передаси всіх смакових відчуттів, тому я розповім, як приготувати жульєн з глив, а ви уважно читайте, дивіться фото і готуйте.
- Гливи - 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Сир плавлений - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Гливи ретельно промиваємо під струменем холодної води.
В оригіналі гриби і всі продукти для жульєну нарізаються тонкою соломкою. А ми відступимо від правил і наріжемо невеликими кубиками. Розігріваємо на сковороді олію, відправляємо гриби смажитися.
Чистий цибулю, нарізаємо його невеликими кубиками. Цибулина у мене велика, якщо у вас маленька - візьміть 2.
Відправляємо цибулю на сковорідку до глива. Перемішуємо.
Смажимо гриби з цибулею хвилин 5-6, потім додаємо сметану, сіль і перець. Перемішуємо і тушкуємо хвилини 2.
А тепер акуратно посипаємо борошном, перемішуємо і прибираємо сковороду з плити.
Розкладаємо вміст сковороди по кокотницах.
І поверх грибної маси викладаємо плавлений сир. Замість нього можна використовувати натертий твердий сир. Ставимо кокотніци в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15.