Котлети з глив
(покроковий рецепт з фото)
Я пропоную вам приготувати не зовсім звичайне блюдо - котлети з глив. Котлети, приготовані за цим рецептом, виходять дуже смачними і ніжними. Це відмінне блюдо для тих, хто не їсть м'яса.
Всі звикли, що котлети готуються з м'яса. Однак м'ясо можна замінити грибами, такими як гливи. Тим більше, що з енергетичного складу ці гриби близькі до м'яса. У них містяться білки, вітаміни (з, D2, Е, групи В), кальцій, залізо, калій, йод і т.Д. Пропоную вам спробувати цей рецепт приготування котлет з глив. На гарнір можете подати картопля (смажений або відвареної) або рис.
- Гливи - 500 грам
- Білий хліб - 2 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершки - 1/2 склянки
- Майонез - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - . За смаком
- Перець - . За смаком
1. Нарізаємо гливи.
2. Смажимо гриби на рослинній олії.
3. Дрібно нарізаємо цибулю.
4. Також обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого відтінку.
5. Вимочуємо білий хліб в вершках.
6. Часник видавлюємо або натираємо на дрібній тертці.
7. Змішуємо смажені гриби, цибуля, часник і білий хліб. Додаємо одну ложку майонезу. Подрібнюємо все в блендері.
8. Додаємо яйце. Солимо, перчим. Знову все перемішуємо.
9. Не лякайтесь, якщо фарш вийде рідкуватим. В цьому випадку викладайте його на сковорідку ложкою.
10. Обсмажуємо з обох сторін. Через 15-20 хвилин котлети з глив будуть готові. Заздалегідь бажаю Вам приємного апетиту!