Рецепт Бульйон з глив фото

Бульйон з глив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Супи, Бульйони

Хочу розповісти, як приготувати бульйон з глив з насиченим грибним смаком і ароматом. Такий бульйон можна використовувати як основу для різноманітних супів або соусів. Готувати його легко і швидко.

Щоб зробити бульйон прозорим, можна не додавати картопля, але в цьому випадку він буде менш насиченим і упореблять його як суп уже не вийде. Однак він залишиться відмінною основою для легких соусів і дієтичних супів з овочами без картоплі.

  • Гливи свіжі - 350 грам
  • Картопля - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Вода чиста - 1 літр
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
бульйон з глив - фото крок 1
Для початку потрібно підготувати гриби: гливи помийте і просушіть, наріжте їх невеликими шматочками. На сковороді розігрійте олію. Викладіть туди гриби, протушкувати їх близько 15 хвилин.
бульйон з глив - фото крок 2
Поки гасяться гриби, можна зайнятися овочами. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібно. Морква добре промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Ці овочі викладіть на сковороду до грибів, перемашайте. При необхідності додайте рослинне масло, обсмажте все протягом 3-5 хвилин.
бульйон з глив - фото крок 3
Очистіть картопля, наріжте його невеликими шматочками. У каструлю налийте літр води, закип'ятіть її, а потім викладіть туди картоплю і вміст сковороди: гливи з морквою і цибулею. Додайте лавровий лист.
бульйон з глив - фото крок 4
Бульйон необхідно варити до готовності картоплі. Потім, якщо вам потрібен чистий грибний бульйон, овочі можна дістати. Але також приготовану страву можна вживати як дієтичний овочевий супчик.

Схожі рецепти