Бульйон з глив
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати бульйон з глив з насиченим грибним смаком і ароматом. Такий бульйон можна використовувати як основу для різноманітних супів або соусів. Готувати його легко і швидко.
Щоб зробити бульйон прозорим, можна не додавати картопля, але в цьому випадку він буде менш насиченим і упореблять його як суп уже не вийде. Однак він залишиться відмінною основою для легких соусів і дієтичних супів з овочами без картоплі.
- Гливи свіжі - 350 грам
- Картопля - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука (велика)
- Вода чиста - 1 літр
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Для початку потрібно підготувати гриби: гливи помийте і просушіть, наріжте їх невеликими шматочками. На сковороді розігрійте олію. Викладіть туди гриби, протушкувати їх близько 15 хвилин.
Поки гасяться гриби, можна зайнятися овочами. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібно. Морква добре промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Ці овочі викладіть на сковороду до грибів, перемашайте. При необхідності додайте рослинне масло, обсмажте все протягом 3-5 хвилин.
Очистіть картопля, наріжте його невеликими шматочками. У каструлю налийте літр води, закип'ятіть її, а потім викладіть туди картоплю і вміст сковороди: гливи з морквою і цибулею. Додайте лавровий лист.
Бульйон необхідно варити до готовності картоплі. Потім, якщо вам потрібен чистий грибний бульйон, овочі можна дістати. Але також приготовану страву можна вживати як дієтичний овочевий супчик.