Грибний соус з глив
(покроковий рецепт з фото)
Любите пасту? сьогодні розповім, як приготувати грибний соус з глив, який ідеально підходить до макаронів. Ніжний вершковий соус просто тане в роті. Обов'язково спробуйте його приготувати.
За бажанням в цей соус можна додати дві столові ложки томатної пасти. Вона додасть легкий томатний присмак і приємний рожевий відтінок. Але це за бажанням. Також грибний соус з глив можна поєднувати з гарнірами, наприклад, з крупами. Пробуйте, це смачно!
- Гливи - 500 грам
- Вершки - 200 мілілітрів (жирні)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Біле сухе вино - 2 Ст. Ложки
Переберія гриби, промийте їх проточною водою. Висушіть і наріжте гриби невеликими смужками. Насипте на гриби трохи солі.
Очистіть і поріжте цибулину. Налийте на сковороду олію, розігрійте його, обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте до цибулі гриби і смажте їх разом, поки не випарується вода.
Додайте в сковороду біле сухе вино, тушкуйте ще три хвилини. Потім туди ж відправте вершки, все перемішайте. Зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати близько восьми хвилин з відкритою кришкою.
У соус також додайте подрібнений кріп. Перемішайте його, вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Дайте соусу постояти дві-три хвилини, а потім подавайте його до пасти або інших страв.