Рецепт Грибний соус з глив фото

Грибний соус з глив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Гриби
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Соуси , Грибний соус
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 20 хв.

Любите пасту? сьогодні розповім, як приготувати грибний соус з глив, який ідеально підходить до макаронів. Ніжний вершковий соус просто тане в роті. Обов'язково спробуйте його приготувати.

Опис приготування:

За бажанням в цей соус можна додати дві столові ложки томатної пасти. Вона додасть легкий томатний присмак і приємний рожевий відтінок. Але це за бажанням. Також грибний соус з глив можна поєднувати з гарнірами, наприклад, з крупами. Пробуйте, це смачно!

  • Гливи - 500 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів (жирні)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Біле сухе вино - 2 Ст. Ложки
грибний соус з глив - фото крок 1
Переберія гриби, промийте їх проточною водою. Висушіть і наріжте гриби невеликими смужками. Насипте на гриби трохи солі.
грибний соус з глив - фото крок 2
Очистіть і поріжте цибулину. Налийте на сковороду олію, розігрійте його, обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте до цибулі гриби і смажте їх разом, поки не випарується вода.
грибний соус з глив - фото крок 3
Додайте в сковороду біле сухе вино, тушкуйте ще три хвилини. Потім туди ж відправте вершки, все перемішайте. Зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати близько восьми хвилин з відкритою кришкою.
грибний соус з глив - фото крок 4
У соус також додайте подрібнений кріп. Перемішайте його, вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Дайте соусу постояти дві-три хвилини, а потім подавайте його до пасти або інших страв.

Схожі рецепти