Жульєн в кошиках з тіста
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне приготування жульєну - в кошиках. Такі пісочний або листкові формочки можна їсти разом з начинкою. Тісто можна зробити своїми руками, а можна взяти вже готове.
Для того, щоб приготувати такий жульен, спочатку потрібно спекти кошики. Запікати до повної готовності їх не варто - дайте трохи "підсушитися" тесту, щоб потім довести його до готовності разом з начинкою. Форму і розмір кошиків вибирайте самі.
- Листкове або пісочне тісто - 1 кілограм
- Гриби - 600 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Крем - 50 грам
- Сіль і приправи - За смаком
- Рослинна олія - 40 грам
1. Даний рецепт розрахований на невелику кількість порцій (4-7). Якщо ви хочете приготувати жульєн в кошиках з тіста в домашніх умовах на святковий стіл, то збільште кількість інгредієнтів в два рази.
2. Нарізаємо цибулю і гриби. Відправляємо смажитися черзі продукти на рослинній олії. Доводимо до готовності і знімаємо з вогню.
3. Поки смажаться гриби можна зробити кошики з тіста. Для цього слід вручну кожну зліпити. Форму і розмір вибирайте самі.
4. Дно кошиків обов'язково проколюємо виделкою, після чого ставимо їх запікатися окремо. На це йде близько 10 хвилин. Після витягуємо їх, даємо трохи охолонути, викладаємо начинку, поливаємо її трохи сметаною (сметану можна додати і під час смаження грибів), посипаємо зверху сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
5. Ось таким виходить жульен в кошиках з тіста в домашніх умовах. В якості закуски на будь-який (обідній або святковий) стіл - ідеальне рішення!