Рецепт Живий квас фото

Живий квас
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти , Сир , Гриби , Печериці
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Розповім, як зробити живий квас. У домашніх умовах це зробити досить просто, квас виходить нітрохи не гірше магазинного. Так що всі любителі такого напою оцінять його знайомий смак!

Опис приготування:

Рецепт приготування живого квасу вам припаде до душі! Напій подобається навіть тим, хто не любить напої домашнього приготування. Наприклад, мені. Я не люблю ні бражки, ні домашні лікери, і навіть вино домашні не жалую. А ось такий напій мені до смаку: адже він пахне хлібом і не викликає асоціацій з чимось негативним і"заграв" . Смачний і приємний напій!

  • Житній хліб - 0.5 штуки (половина буханки)
  • Дріжджі сухі - 25 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Вода кип'ячена - 3 L
живий квас - фото крок 1
1. Хліб нарізаємо шматочками і викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Запікаємо при 200 градусах в духовці (15 хвилин). Потім вимикаємо вогонь, але до повного охолодження"блюдо" нехай стоїть в духовці. Сухарі повинні добре підсмажитися, майже що пригоріти.
живий квас - фото крок 2
2. Укладаємо їх в банку, додаємо ізюм, 3 ст.Л. Цукру, заливаємо окропом по"плечики" . Дріжджі розводимо в теплій воді, як зазначено на упаковці. Коли вода в банці майже охолоне, додаємо туди дріжджову суміш. Закриваємо банку шаром марлі і залишаємо на два дні в теплому місці бродити.
живий квас - фото крок 3
3. Через зазначений час квас процідити, розіллємо по чистим пляшках і охолодити. А потім дістаємо, розливаємо по склянках - і подаємо!

Схожі рецепти