Живий квас
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити живий квас. У домашніх умовах це зробити досить просто, квас виходить нітрохи не гірше магазинного. Так що всі любителі такого напою оцінять його знайомий смак!
Рецепт приготування живого квасу вам припаде до душі! Напій подобається навіть тим, хто не любить напої домашнього приготування. Наприклад, мені. Я не люблю ні бражки, ні домашні лікери, і навіть вино домашні не жалую. А ось такий напій мені до смаку: адже він пахне хлібом і не викликає асоціацій з чимось негативним і "заграв" . Смачний і приємний напій!
- Житній хліб - 0.5 штуки (половина буханки)
- Дріжджі сухі - 25 грам
- Цукор - 125 грам
- Ізюм - 100 грам
- Вода кип'ячена - 3 L

1. Хліб нарізаємо шматочками і викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Запікаємо при 200 градусах в духовці (15 хвилин). Потім вимикаємо вогонь, але до повного охолодження "блюдо" нехай стоїть в духовці. Сухарі повинні добре підсмажитися, майже що пригоріти.

2. Укладаємо їх в банку, додаємо ізюм, 3 ст.Л. Цукру, заливаємо окропом по "плечики" . Дріжджі розводимо в теплій воді, як зазначено на упаковці. Коли вода в банці майже охолоне, додаємо туди дріжджову суміш. Закриваємо банку шаром марлі і залишаємо на два дні в теплому місці бродити.

3. Через зазначений час квас процідити, розіллємо по чистим пляшках і охолодити. А потім дістаємо, розливаємо по склянках - і подаємо!