Желе з хурми
(покроковий рецепт з фото)
З зрілої хурми можна приготувати чудовий десерт - желе! Вам знадобиться всього три інгредієнти: хурми, міді і желатин. Дивимося рецепт.
Желе з хурми готується дуже просто. Пюріруйте очищену хурму, додайте розчинений у воді желатин. Прогрійте і розлийте по формах або стаканчиках. Потім відправте в холодильник до застигання. Мухобойка - солодка, тому навіть і без меду можна обійтися. А якщо ви хочете надати желе форму хурми, то покладіть в стаканчики харчову плівку так, щоб краю звисали. Влийте остигнула масу з хурми, желатину і меду. Потім затисніть краю харчової плівки, щоб усередині стаканчика вийшов куля. Готове желе виберіть з плівки, вставте гілочку зеленої м'яти і подавайте охолоджену "хурму" стілець. Смачного!
- Мухобойка - 2 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Желатин - 10 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Желатин замочити в теплій воді згідно з вказівками на упаковці, залиште набрякнути, потім розмішайте до повного розчинення. Якщо потрібно прогрійте, але не кип'ятіть!
Стиглу хурму промийте.
Стиглу хурму промийте.
Зніміть з хурми шкірку і видаліть кісточки. За допомогою блендера з хурми зробіть пюре, додайте мед і ще раз збийте.
У каструлю влийте пюре з хурми з медом, додайте желатин і прогрійте протягом хвилини на середньому вогні, помішуючи. Потім розлийте по стаканчиках, остудіть і відправте в холодильник до повного застигання.