Рецепт Джем з хурми фото

Джем з хурми
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Солодке, Джеми, Заготовки

Раніше я зовсім не знала, як можна використовувати хурму в кулінарії. Їла її просто так. Але в цьому році у мене її виявилося так багато, що потрібно було зробити якусь заготовку. Ось, що вийшло!

Вирішила піти второваною доріжкою. У фрукта м'яка розпадається текстура з невеликою кислинкою, і я на цьому наголосила. Тому дізналася то, як приготувати джем з хурми з лимонним соком. Ви подивіться, який гарний, грає на світлі колір вийшов! Ідеальне доповнення для млинців або тостів.

  • Мухобойка - 3-4 штук
  • Вода - 220 мілілітрів
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Сік лимона - 3 Ст. Ложки
  • Пектин - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 200 грам
джем з хурми - фото крок 1
Хурму ретельно промийте, а потім наріжте середніми шматочками.
джем з хурми - фото крок 2
Потім перетворіть плоди в пюре за допомогою блендера. Якщо шкірка дуже товста, то зріжте її.
джем з хурми - фото крок 3
Готове пюре перекладіть в каструлю. Влийте до нього воду. Додайте пектин, сіль, сік лимона і масло.
джем з хурми - фото крок 4
Далі доведіть суміш до кипіння і варити протягом 5 хвилин.
джем з хурми - фото крок 5
В кінці додайте цукор. Перемішайте. Доведіть джем до кипіння, а потім проваріть 1 хвилину.
джем з хурми - фото крок 6
Джем розлийте по підготовленим банкам. Закупорте їх кришками. Коли заготовка охолоне, її можна пробувати. Приємного чаювання!

Схожі рецепти