Джем з хурми
(покроковий рецепт з фото)
Раніше я зовсім не знала, як можна використовувати хурму в кулінарії. Їла її просто так. Але в цьому році у мене її виявилося так багато, що потрібно було зробити якусь заготовку. Ось, що вийшло!
Вирішила піти второваною доріжкою. У фрукта м'яка розпадається текстура з невеликою кислинкою, і я на цьому наголосила. Тому дізналася то, як приготувати джем з хурми з лимонним соком. Ви подивіться, який гарний, грає на світлі колір вийшов! Ідеальне доповнення для млинців або тостів.
- Мухобойка - 3-4 штук
- Вода - 220 мілілітрів
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Пектин - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 200 грам
Хурму ретельно промийте, а потім наріжте середніми шматочками.
Потім перетворіть плоди в пюре за допомогою блендера. Якщо шкірка дуже товста, то зріжте її.
Готове пюре перекладіть в каструлю. Влийте до нього воду. Додайте пектин, сіль, сік лимона і масло.
Далі доведіть суміш до кипіння і варити протягом 5 хвилин.
В кінці додайте цукор. Перемішайте. Доведіть джем до кипіння, а потім проваріть 1 хвилину.
Джем розлийте по підготовленим банкам. Закупорте їх кришками. Коли заготовка охолоне, її можна пробувати. Приємного чаювання!