Рецепт Zhardinьer фото

Zhardinьer
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри, Рагу

Zhardinьer (від французького"jardin" - сад) - чудове овочеве блюдо, щось середнє між рагу і спекотне. Незважаючи на те, що назва французьке, відноситься воно до російської кухні.

Просте блюдо з оригінальною назвою, колись було дуже популярно в Росії. Для його приготування краще використовувати глиняний або керамічний посуд. Набір овочів для жардіньера може змінюватися від їх наявності та сезонності, але в основі завжди залишаються капуста і картопля. Капуста і картопля береться в рівній кількості, інших овочів необхідна друга менше. До готового блюда прийнято подавати розігріте з сіллю вершкове масло, тому при наявності соусу, овочі в процесі приготування краще не солити. Подавати жардіньер можна як самостійну страву, так і в якості гарніру. Це ситно, просто, корисно і так по-домашньому!

  • Картопля - 300 грам
  • Капуста - 300 грам
  • Цибуля - 100 грам
  • Морква - 100 грам
  • Кабачок - 100 грам
  • Перець солодкий - 100 грам
  • Квасоля стручкова - 100 грам
  • Горошок зелений - 100 грам
  • Прованські трави - За смаком
  • Сіль - За смаком
Zhardinьer - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
Zhardinьer - фото крок 2
Білокачанну капусту нарізаємо великими шматочками.
Zhardinьer - фото крок 3
Картопля очищаємо і нарізаємо середнього розміру.
Zhardinьer - фото крок 4
Решта овочі необхідно нарізати різної форми середніх розмірів.
Zhardinьer - фото крок 5
Якщо ви використовуєте квасоля і горошок в замороженому вигляді, промийте його під теплою проточною водою і відкиньте на сито, щоб стекла вся вода.
Zhardinьer - фото крок 6
Капусту злегка пам'ятаєте руками, щоб вона стала м'якше і пустила сік, додайте до неї інші овочі і перемішайте. Спеції можна додати будь-які, у мене - прованські трави. Перекладіть овочі в горщики або в форму для запікання. Накрийте форму кришкою або фольгою, щільно, щоб пара не виходила. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 80 хвилин.
Zhardinьer - фото крок 7
Готовий жардіньер солити потрібно за столом, оскільки без солі овочі краще упреют і пропекутся. У процесі запікання овочі дадуть сік і будуть нудиться в ньому, просочуючись ароматами один одного.
Zhardinьer - фото крок 8
У класичному варіанті жардіньер подають c розтопленим вершковим маслом, розігрітим з сіллю. Смачного!

Схожі рецепти