Зелений салат з гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Корисний, смачний, швидкий, описувати цю страву можна нескінченно довго, але я рекомендую вам взяти рецепт на замітку і повторити його на своїй кухні. Результатом ви точно залишитеся задоволені!
Перед вами класний і простий варіант, як приготувати зелений салат з гранатом. В якості основи в даному випадку використовується шпинат і рукола, але ви можете взяти і інші салати, які вам до смаку (прекрасно підійде айсберг, наприклад). Легку родзинку додає салату яблучко, червона цибуля і жменю горішків. Таке блюдо стане відмінним корисним вечерею або перекусом.
- Рукола - 150 грам
- Шпинат - 250 грам
- Яблуко - 1-2 штук
- Червона цибуля - 1 штука
- Гранат - 2 штуки
- Фета - 100 грам
- Горішки - 100 грам (за смаком)
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Бальзамічний оцет - 1/2 склянки
- Мед - 2-3 чайних ложок
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед вимийте шпинат і рукколу. Відкиньте на друшляк дайте стекти воді. Підготуйте всі інгредієнти для заправки.
2. З'єднайте оливкова олія, бальзамічний оцет, мідь. Додайте сіль і перець за смаком, як слід перемішайте. Усе, заправка готова.
3. Гранат вимийте, обсушити, акуратно відокремте зерна.
4. Наріжте тонкими півкільцями цибулю і скибочками яблуко, попередньо очистивши від серцевини. Горішки підсушіть на сковороді.
5. У глибокому салатнику з'єднайте всі інгредієнти. Додайте фету, полийте заправкою і акуратно перемішайте. Усе, яскравий і смачний салатик можна подавати до столу.