Зелені млинці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 40 хв.
Хочете здивувати своїх рідних оригінальними млинцями? Тоді приготуйте зелені млинці, використовуючи натуральний барвник - шпинат. Вийде не тільки дуже смачно, але ще й корисно!
Опис приготування:
Приготувати зелені млинці зі шпинатом не складніше, ніж приготувати звичайні млинці, єдине, вам знадобиться ще один інгредієнт - мелений шпинат. Можна використовувати як свіжий, так і заморожений. Млинці зі шпинатом виходять яскраво-зеленого кольору, дуже апетитні і ніжні. Такі млинці можна подавати як самостійну закуску з різними соусами. Також в них можна загорнути будь-яку начинку - плавлений сир з часником, рибу, яйця, морепродукти. Така закуска буде оригінально виглядати навіть на святковому столі. По бажанню, зелені млинці можна зробити і солодкими, але тоді доведеться додати більше цукру, щоб перебити смак шпинату.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Шпинат - 1 пучок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо у вас свіжий шпинат, то подрібніть його за допомогою блендера або м'ясорубки до стану кашки. Якщо у вас заморожений шпинат, то швидше за все, він вже подрібнений, тоді вам залишиться його просто розморозити.
Яйця розмішайте з молоком, додайте сіль і рослинне масло.
Додайте пюре зі шпинату. Перемішайте.
Поступово вводите борошно, розмішуйте, щоб не було грудочок. Можливо, вам знадобиться борошна більше або менше, в залежності від того, наскільки шпинат соковитий. Тісто має вийти досить рідким, в'язким.
Сковороду злегка змастіть рослинною олією (тільки для першого млинця) і добре розігрійте. Ополоником розподіліть тісто по всьому дну сковороди. Печіть млинці на середньому вогні з двох сторін до готовності.
Млинці готові, подавайте з майонезом, сметаною або іншими соусами. Смачного!