Рецепт Зелені млинці фото

Зелені млинці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Зелень , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 40 хв.

Хочете здивувати своїх рідних оригінальними млинцями? Тоді приготуйте зелені млинці, використовуючи натуральний барвник - шпинат. Вийде не тільки дуже смачно, але ще й корисно!


Опис приготування:

Приготувати зелені млинці зі шпинатом не складніше, ніж приготувати звичайні млинці, єдине, вам знадобиться ще один інгредієнт - мелений шпинат. Можна використовувати як свіжий, так і заморожений. Млинці зі шпинатом виходять яскраво-зеленого кольору, дуже апетитні і ніжні. Такі млинці можна подавати як самостійну закуску з різними соусами. Також в них можна загорнути будь-яку начинку - плавлений сир з часником, рибу, яйця, морепродукти. Така закуска буде оригінально виглядати навіть на святковому столі. По бажанню, зелені млинці можна зробити і солодкими, але тоді доведеться додати більше цукру, щоб перебити смак шпинату.


  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Шпинат - 1 пучок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
зелені млинці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо у вас свіжий шпинат, то подрібніть його за допомогою блендера або м'ясорубки до стану кашки. Якщо у вас заморожений шпинат, то швидше за все, він вже подрібнений, тоді вам залишиться його просто розморозити.
зелені млинці - фото крок 2
Яйця розмішайте з молоком, додайте сіль і рослинне масло.
зелені млинці - фото крок 3
Додайте пюре зі шпинату. Перемішайте.
зелені млинці - фото крок 4
Поступово вводите борошно, розмішуйте, щоб не було грудочок. Можливо, вам знадобиться борошна більше або менше, в залежності від того, наскільки шпинат соковитий. Тісто має вийти досить рідким, в'язким.
зелені млинці - фото крок 5
Сковороду злегка змастіть рослинною олією (тільки для першого млинця) і добре розігрійте. Ополоником розподіліть тісто по всьому дну сковороди. Печіть млинці на середньому вогні з двох сторін до готовності.
зелені млинці - фото крок 6
Млинці готові, подавайте з майонезом, сметаною або іншими соусами. Смачного!

Схожі рецепти